Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 3.1 bude přejmenován na 3.5

Logo Firefoxu

V souvislosti s připravovanou třetí betaverzí Firefoxu 3.1 se na několika místech diskutovalo, zda by se verze připravovaného Firefoxu neměla přejmenovat z 3.1 na 3.5. Důvodem má být vyjádření množství změn, které se od verze 3 udály. Původně se totiž mělo ve verzi 3.1 objevit více méně jen to, co se do verze 3 nestihlo, ale nakonec došlo k přidání řady dalších věcí, s kterými se původně nepočítalo. Příkladem může být například funkce anonymního prohlížení, jejíž význam vzrostl po uvolnění Google Chrome loni v září. V zápisu z dnešního setkání vývojářů si lze přečíst, že připravovaná verze Firefoxu skutečně ponese verzi 3.5. Přejmenování z 3.1 na 3.5 proběhne ale až po vydání třetí betaverze, která stále ponese verzi 3.1.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Mazarik
Som za 3.1 alebo chcu co najrychlejsie dohnat Operu?

2. JasnaPaka [openID] (www)
[1] Nezdá se to, ale uživatelé na označení verze docela dají. Pokud se verze zvětší málo, mají automaticky pocit, že se toho mnoho nezměnilo. Je to čistě psychologické. Příkladem špatného verzování je třeba MozBackup, kde to chci od příští verze změnit.

3. Rom
Přesně tak! Operu určitě dohnat nechtějí. Vyšší číslo dá hned najevo, že došlo k většímu počtu změn a vylepšení, které hned uživatel pocítí. A pokud ne, tak je to psychologický záměr, jak už bylo zmíněno.

4. v6ak (www)
[2] No jasně, stačí se podívat na ten nadpis: http://www.zive.cz...7/default.aspx

5. JasnaPaka [openID] (www)
[4] Argumentovat bulvárem ni nepřijde zrovna šťastné.

6. v6ak (www)
[5] Proč? Je to to, co uživatelé vnímají. Mluvíme o psychologickém vlivu, ne? To, že některé informace (zvlášť nadpisy) je dobré brát s rezervou, je o něčem jiném.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.