Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Oficiální podpora Firefoxu nyní v češtině

Logo Firefoxu

Je tomu více jak rok co Mozilla Corporation spustila oficiální stránky podpory Firefoxu. Do té doby podporu pro anglicky mluvící uživatele defakto zajišťoval server MozillaZine, kde se stále nachází populární webové fórum, kam uživatelé píší své dotazy a wiki s řadou užitečných informací. Pro zbylé jazyky zajišťovaly podporu více či méně dobře lokální komunity. Počínaje Firefoxem 3 navíc došlo k odstranění nápovědy z programu a jejímu přesunutí na stránky podpory Firefoxu, kam tedy po stisknutí klávesy F1 ve Firefoxu mířila i řada českých uživatelů.

Ti si tam donedávna mohli přečíst nápovědu a články pouze v angličtině. Před pár týdny jsem začal postupně překládat rozhraní webu do češtiny a aktualizovat nápovědu pro Firefox 3 a připravovanou verzi 3.1. Nyní je tak rozhraní oficiálních stránek podpory k dispozici v češtině a uživatel má dostupnou českou nápovědu k Firefoxu. Součástí stránek je wiki, která v současné době obsahuje 235 návodů a rad týkajících se Firefoxu a webové fórum, které je však v současné době dostupné pouze pro anglicky mluvící uživatele. Psané návody jsou navíc koncipovány tak, že se při zobrazení zobrazí varianta platná pro vámi používanou verzi Firefoxu a operační systém.

Stránky podpory Firefoxu jsou jako u všeho, co se točí okolo projektu Mozilla, otevřenou záležitostí. Aktuálně je více jak 200 návodů a postupů nepřeloženo, což je přesně to místo, kde se řada z vás může realizovat a nějaký zajímavý návod pomoci přeložit či nový zajímavý napsat. Pokud si nebudete vědět s něčím rady, rád pomohu.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. v6ak (www)
To vypadá na postupný konec lokálních webů typu czilla.cz.

2. GeBu
Což si myslím, že není špatně.

3. v6ak (www)
[2] Netvrdím, že to je špatně. Vlastně místo mnoha různých podobných webů bude jeden mnohojazyčný. Uživatelé se asi jen přesunou.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.