Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jaká je maximální velikost složky v Thunderbirdu

Logo Thunderbirdu

Jednotlivé složky s poštou Thunderbirdu jsou na disk ukládány ve formátu MBOX. To samo o sobě není tak zajímavé a uživatele to nemusí vůbec zajímat. Co však některé může zajímat, je maximální velikost složky s poštou. Poštovní složka Thunderbirdu může mít maximální velikost 4 GB, pokud není velikost více omezena operačním systémem, resp. souborovým systémem.

V této souvislosti je důležité vědět, že samotným smazáním e-mailu neprovedete jeho fyzické smazání, ale pouze jej označíte jako smazaný a ve složce nebude vidět. K faktickému smazání pošty ve složce dochází až tehdy, když v nabídce (ať již nad složkou či v hlavní nabídce Soubor) zvolíte volbu Provést údržbu složky. Díky této vlastnosti máte možnost před provedením údržby smazaný e-mail snadno obnovit. Nevýhodou je, že ačkoliv e-maily ze složky mažete, bez použití zmíněné volby velikost poštovní složky stále narůstá.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Schyzofrenyk [openID] (www)
Zvláštní, že na takhle zásadní informaci Thunderbird sám nikde neupozorňuje... :-(((

2. alblaho
Zajímavé je, že desktopový program umožňuje schraňovat méně mejlů než nějaký trapný freemail od Google :-)

3. Rudidlo (www)
Jestli toto není důvod ztráty mých e-mailů, když jsem přenášel asi 5 000 emailů z IMAPu k sobě do schránky, tak se přenesly pouze hlavičky, ale původní e-maily byly smazány.

4. Slavista
Co se stane, když této velikosti dosáhnu nebo ji dokonce překročím?

5. JasnaPaka [openID] (www)
[4] Osobně jsem to nezkoušel, ale četl jsem, že Thunderbird upozorní, že je složka "plná".

6. abc
Muzete prosim upresnit zda je o 4GB na ucet, cely program, nebo jen jednu slozku z mnoha slozek/podslozek s postou. dekuji

7. JasnaPaka [openID] (www)
[6] Jak se píše v příspěvku, jedná se o limit složky s poštou tj. "jen jedné složky z mnoha složek/podsložek s poštou".

8. GeBu
Stane se to, že nejdou přijímat další zprávy. Řešil jsem to několikrát hlavně u lidí méně zkušených. Tito lidé na rozdíl ode mne e-maily promazávají, ale nedělají "údržbu složky" a nechápou pak proč by měla být složka plná.
Jednoznačné doporučení vývojářům: defaultně zapnout automatickou údržbu složky třeba pro 10 MiB.

9. Ivet@
Pro laika to znamená, že se stále diví, proč má na disku čím dál méně místa,Nakonec ho nutnost dovede k tomu, že použije třeba JDiskReport.... Můj dist na stařičkém ntbku je opět jura!!!:)))Nikdy by, mě, tupce, nenapadlo kliknout na-Provést údržbu složky. Myslím, že jsou ještě mnohem pomalejší uživatelé, než jsem já. Tedy, lamka děkuje za tento návod!!!Iv.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.