Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Přepínání panelů s náhledy zpět ve Firefoxu 3.2

Logo Firefoxu

Ne, v nadpisu skutečně není chyba. Ačkoliv ještě nebyl vydán Firefox 3.1, začíná se pomalu pracovat na vývoji další verze Firefoxu, která je aktuálně označována jako Firefox 3.2. V posledních vývojových verzích se můžete opět setkat s přepínáním panelů s náhledy stránek tj. funkcí, která byla plánována do Firefoxu 3.1, ale nakonec byla odstraněna. Mezi současnou verzí, co je obsažena ve Firefoxu 3.2 a tou, co byla součástí verze 3.1, jsem nezaznamenal žádný rozdíl. Snad jen jsem si všiml, že při větším množství otevřených stránek, jejichž náhledy s nevejdou na jednu stránku, se v dolní části stránky s náhledy zobrazuje stránkování. Pravděpodobně se na uvedené funkci bude ještě pracovat.

Přepínání panelů s náhledy

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Danny B.
Ach jo, zas je ten nesmysl zpět. Doufám, že aspoň teď - po znatelném odporu nemalého množství lidí - to udělají jako volitelnou featuru. Mně vyhovuje přepínání pomocí menu potažmo pomocí rozšíření Stack Style Tabs a TabScroller. Vizuální přepínání, které mi zastíní celou stránku pod tím, skutečně nechci.

Firefox začíná sklouzávat k nešvarům Microsoftu - větší důraz na super hyper barevné obrázkové uživatelské rozhraní než na vlastní funkce a výkon. To renderování náhledů sežere určitě dost výkonu (IIRC to bylo i jedním z důvodů, proč se to z 3.1 vyhodilo) a při větším počtu otevřených tabů (běžně mívám 30-60) je to úplně k ničemu - než bych se v nějakém stránkování proklikal, kam potřebuji, to to dřív najdu na vlastních tabech, resp. s nějakým rozšířením zobrazujícím náhledy při najetí nad tab (které stejně nemám, ale je to rozhodně lepší přístup, než tenhle switchboard).

Jestli to budou lidem tlačit natvrdo bez možnosti vypnutí, resp. přepnutí na současný typ přepínání pomocí menu, tak potěšpánbu, to je jednoznačná devalvace Firefoxu.

2. DiGi (www)
Hlavně mě rozčilovalo to, jak to při prvním Ctrl+Tab nebo Ctrl+PgDown přepínalo na předchozí focusnutý panel - a až pak na následující v pořadí. Tuhle idiotskou vlastnost mají i vývojové nástroje od MS a zatím jsem nevymyslel slušné slovo, kterým bych to mohl nazývat.

3. Roj (www)
Zcela souhlasim s [1]

4. Soustruh (www)
[1] Přesně, taky se mi z toho dělá (mírně řečeno) zle, i při menším množství panelů je to pro mě nepžehledné a pokud nebude možnost to vypnout normálně v nastavení, ne přes about:config, tak má u mě Mozilla velký mínus. :-( Pak už může být jen otázkou času, kdy zmizí i „skrytá“ volba nastavení...

5. JasnaPaka [openID] (www)
Co se týče vypnutí náhledů při přepínání panelů skrze klávesovou zkratku CTRL+TAB, tak na to slouží předvolba browser.ctrlTab.previews. Nahrazení nabídky po pravé straně lišty s panely za stránku s náhledy je bez možnosti přepnutí zpět.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.