Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Podpora Firefoxu 2 pomalu končí

Logo Firefoxu

Vydáním Firefoxu 3 v červnu letošního roku se započal pomalu odpočítávat čas ukončení podpory Firefoxu 2. Mozilla Corporation podporuje předchozí verze svých produktů ještě půl roku po vydání nové hlavní verze. Podpora Firefoxu 2 tak končí v prosinci a Mike Beltzer z Mozilla Corporation se nyní v diskusních skupinách ptá, zda ještě neexistuje něco, co je potřeba před ukončením podpory dořešit. Řada lidí se pak v diskusích dotazuje, jak to bude s podporou renderovacího jádra Gecko 1.8.1, na kterém je Firefox 2 postaven, a které kromě něj používá i řada projektů jako například Thunderbird 2 či SeaMonkey 1.1.

U předchozích verzích Firefoxu, kterým skončila podpora, totiž automaticky skončila podpora i renderovacímu jádru. To by však byl problém pro Thunderbird a SeaMonkey, jejichž nové verze budou založeny až na Gecku 1.9.1, které vyjde v únoru příštího roku spolu s Firefoxem 3.1. Vzniká tedy otázka, jak toto mezidobí vyřešit. Vývojáři z Mozilla Corporation ujišťují, že o problému vědí a hledají nějaký způsob řešení. Jisté je každopádně to, že k Firefoxu 2 vyjdou ještě dvě aktualizace. Tou první je Firefox 2.0.0.18, který je plánován na 12. listopadu a Firefox 2.0.0.19, který by měl vyjít 16. prosince spolu s Firefoxem 3.0.5.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Georgeek.NET (www)
Co se týče vývoje FF, musím pochválit nasazení Mozilly a komunity. Jenže jsem také nucen konstatovat značné nerovnoměrnosti. Chápu, že vývoj musí jít kupředu, výzvy jako ACID X, rychlý JS jsou zřejmé a mě samotnému ulehčují život.

Jenže, ať si kdo chce co chce, já mám rozsáhlé, pečlivě udržované bookmarky, které pokud nedám pozor, a i jinak, stále spolehlivě shazují FF3, nemluvě o jejich zhoršené funkčnosti.

Myslím, že funkční bookmarky jsou důležitější, než řada rozšíření. Troufám si tvrdit, že typický uživatel FF patří k lidem, kteří bookmarky využívají nadprůměrně.

2. Mazarik
Zatial nie som spokojny s verziou 3 tak, aby som na nu presiel, aj ked podpora verzie 2 pomaly konci.

3. Gappa
Já osobně jsem čekal na příchod FF3 jako na boží smilování - FF2 mi přišel strašně pomalý v některých věcech. Samozřejmě používám specifická rozšíření a jejich kombinace, které na tom více či méně měla podíl.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.