Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Výsledky dotazníků od uživatelů přešlých na Firefox 3

Logo Firefoxu

V rámci nabídnutí přechodu z Firefoxu 2 na Firefox 3 pomocí automatických aktualizací bylo 10 % uživatelů nabídnuto vyplnění krátkého dotazníků s 6 otázkami. Pravděpodobně jste se s uvedeným dotazníkem nesetkali, protože byl omezen na 10 lokalizací, mezi kterými ta česká nefigurovala. Dotazník vyplnilo 30272 uživatelů a ti odpovídali na následující otázky:

  • Jak jste se dozvěděli o Firefoxu?
  • Jaký je hlavní důvod, proč jste si stáhli Firefox 3?
  • Instalovali jste někdy do Firefoxu rozšíření či motiv vzhledu?
  • Kolik času v průměru trávíte na webu?
  • Ohodnoťte na stupnici 1-5 (5 – nejvíce rád) jak rádi doporučíte Firefox známému?

Výsledky ankety jsou zajímavé. Celých 55 % uživatelů se o Firefoxu dozvědělo od svého známého, cca. 25 % pak z článku či recenze v časopise či online periodiku. Informace o Firefoxu se tak šíří převážně ústně. Mezi důvody, proč uživatelé přechází na Firefox 3, nejčastěji figuruje lepší výkon (necelých 30 %), větší bezpečnost (cca. 26 %) a doporučení (cca. 15 %). Co se týče instalace doplňků, celých 60 % uživatelů uvedlo, že si některý z doplňků nainstalovalo. Naopak 10 % uživatelů neví, co doplněk je.

Z výsledků dále vyplývá, že uživatelé Firefoxu tráví na Internetu více času, ale najde se i početná skupina uživatelů (přes 20 %), kteří se řadí mezi příležitostné uživatele. Co se týče poslední otázky točící se okolo spokojenosti a ochoty doporučit Firefox známým, tak celých 89 % uživatelů odpovědělo na stupnici 4 a 5. Uživatelé Firefoxu 3 se tak ve velké většině řadí mezi spokojené uživatele.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.