Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak na export kontaktů z Windows Vista do Thunderbirdu

Logo Thunderbirdu

Ve Windows Vista jsou kontakty umístěny v cestě C:\Users\[uživatel]\Contacts a navenek se tato složka tváří jako „aplikace“ Windows Kontakty. Uvedené kontakty mimo jiné využívá i aplikace Windows Mail, takže pokud se rozhodnete přemigrovat poštu z Windows Mail do Thunderbirdu, budete pravděpodobně řešit i kontakty. Thunderbird neumožňuje přímý import kontaktů z Windows Vista, ale existuje způsob, jak toho docela jednoduše docílit.

Otevřete si složku s kontakty Windows Vista a v horní liště zvolte tlačítko Exportovat. V zobrazeném dialogu vyberte volbu CSV (hodnoty oddělené středníkem) a klepněte na tlačítko Exportovat. Spustí se vám průvodce exportu, ve kterém zvolíte cílové umístění exportovaných kontaktů a údaje s kontaktů, které si přejete exportovat. Po dokončení exportu dialog uzavřete.

V další fázi budete potřebovat rozumný textový editor. Osobně doporučuji PSPad. V něm si otevřete exportovaný CSV soubor a změňte jeho kódování z UTF-8 na Windows-1250. Poté nahraďte všechny výskyty znaku ';' za ',' (středník za čárku) a soubor uložte (nejlépe pod novým názvem).

V posledním kroku otevřete Adresář Thunderbirdu a v nabídce Nástroje zvolte volbu Importovat. V zobrazeném průvodci zvolte, že chcete importovat kontakty a v dalším kroku z možných zdrojů kontaktů zvolte Textový soubor (LDIF, .tab, .csv, .txt). Po klepnutí na tlačítko Další budete vyzvání k uvedení cesty k souboru s kontakty a po jeho zvolení se vám zobrazí dialog, v kterém pomocí tlačítek Posunout výše/níže nastavíte pořadí importovaných údajů tak, aby vždy importovaná hodnota uložila do správného pole kontaktu Thunderbirdu. Po nastavení a klepnutí na tlačítko Dokončit se kontakty naimportují.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.