Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 3.1 a náhled všech otevřených panelů

Logo Firefoxu

Jednou z novinek, která se chystá pro připravovaný Firefox 3.1, je stránka s náhledy otevřených panelů. Jedná se o stránku, která se zobrazí po klepnutí na tlačítko, a zobrazí náhledy aktuálně otevřených panelů, takže se snadno můžete přepnout na stránku, na kterou se skutečně přepnout chcete. Prakticky stejnou funkci aktuálně obsahuje Internet Explorer 7 a funkce by měla ve Firefoxu nahradit tlačítko se seznamem otevřených panelů, které je dostupné na konci lišty s otevřenými panely. V aktuální vývojové verzi Firefoxu 3.1 uvedenou funkci prozatím nenaleznete, ale můžete si vyzkoušet experimentální verzi či se na následujícím obrázku podívat, jak takový náhled na otevřené panely vypadá.

Ukázka náhledu otevřených panelů ve Firefoxu 3.1

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Stružák (www)
Stejně pořád nevím, proč si od toho Firefox tolik slibuje. Snad člověk ví, jaké panely má otevřené a přibližně ví, jak ta která stránka vypadá, ne? K čemu pak ty náhledy? :(

2. Pike [openID] (www)
Taky mi to přijde vcelku zbytečná funkce. Taky by mě zajímalo, nakolik to generování náhledů bude svižné. Možná by bylo lepší nechat to jako add-on a nedávat to do základního Firefoxu. Uživatelé by pak měli volbu mezi současným tlačítkem a novým systémem.

3. Jiří Macich ml. (www)
[1] + [2] Evidentně nemáte pravidelně otevřeno kolem třiceti panelů :-)

4. Soustruh (www)
[3] To já třeba mám, ale daleko přehlednější je pro mě mrknout podle favicony a názvu panelu a vybrat ten správný, navíc obvykle nemusím skákat chaoticky z jednoho na druhý - pokud ano, tak si je mohu uspořádat.
A když už mi šířka okna 1280px na větší množství panelů, tak maximalizuji na 1680 a je zase na chvíli klid. :-) To tedy potřebuje spíš Opera, kde se panely zmenšují a zmenšují a název pak není čitelný. :-( Liščí posunování je podle mě výrazně lepší. 8-)

5. Woodstock
Tak doufám, že náhledy půjdou vypnout. Běžně mívám otevřeno spoustu tabů a současný seznam je ideální. Takhle bych musel při stejném počtu tabů jejich náhledy posouvat...

6. Qwert
K tomuhle já používám už dlouho rozšíření - doplněk pro Firefox 3. Využívám to však jen výjimečně, ale ta možnost tam měla být už dávno. Spíš bych uvítal, aby když spadne jeden panel, aby nespadnul celý prohlížeč. Jednotlivé panely by měli přestavovat izolovaná vlákna. Restartovat by se tak nemusel prohlížeč, ale jen ten špatný panel.

7. Pike [openID] (www)
Jiří Michl: Dříve jsem tak fungoval, ale add-on Read it Later mi poslouží lépe :-)

8. v6ak (www)
[3] [7]
Já taky, ale ještě jsem si na to nezvykl.
Nicméně nemám pocit, že bych ten náhled potřeboval.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.