Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 3.0 RC2 plánován na 6. června

Logo Firefoxu

Nedávno uvolněný Firefox 3.0 RC1 se docela povedl, takže se chvíli uvažovalo o tom, že vyjde zkraje příštího týdne jako finální verze. Nakonec ale bylo rozhodnuto o vydání ještě jedné RC verze, která opraví některé nalezené chyby, s kterými autoři nechtějí čekat až na verzi 3.0.1. Kód Firefoxu 3.0 RC2 by měl být hotov dnes a samotné vydání je plánováno na konec příštího týdne (6. června). V závislosti na kvalitě této verze může být rozhodnuto o vydání RC3 či bude tato verze později prohlášena za finální.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Soustruh (www)
Kdyby hlavně zapracovali autoři rozšíření, stále musím používat Nightly Tester Tools na zajištění kompatibility a některá rozšíření pak pracují s drobnými chybami (např. dříve zmiňovaný Firebug, který údajně blokuje vydání finálního FF3)

2. Jarda
Mě Firebug jede pod FF3 RC1, takže to nejdůležitější mám. Mrzí mě Google Browser Sync, ale snad taky bude. Holt s rozšířeníma plno uživatelů naštvou. Možná měli přitlačit na jejich tvůrce...

3. Pavel Cvrček (JasnaPaka) (www)
[2] Na tvůrce doplňků nejde zatlačit, lze je jen motivovat. Je dobré si uvědomit, že to dělají ve svém volném čase. Server Mozillla Add-ons tvůrce motivuje. Např. exkluzivním tričkem, které dostanou všichni autoři doplňků, kteří své doplňky aktualizují včas. Neexistuje ale bič, kterým je můžete donutit aktualizace udělat.

Ostatně je dobré si uvědomit, že Firefox 3.0 RC1 je stále vývojová verze, takže je nejlepší si počkat na finální, kdy bude situace s doplňky daleko lepší. Velké množství doplňků již aktualizováno je.

4. Jarda
Netuším jak komunikuje Mozilla s tvůrci. Jestli je spamuje maily nějak pravidelně nebo nárazově přijde email "máme nové API, fungujte. kdo bude mít verzi včas má u nás pivko". Jen by nebylo od věci, aby u každého doplňku byly i časové informace, protože takhle nevím jestli je doplněk živý, jaké má TODO atd. Takhle kolikrát něco nainstaluji a za pár měsíců je vše jinak, klidně bych vývoj doplňku převzal, ale většinou nevím kde sehnat zdrojáky, jsou to tahanice... Nevím jaké máte zkušenosti ostatní?

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.