Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Plánován Firefox 3.1 a Firefox 4.0

Logo Firefoxu

Mike Schroepfer z Mozilla Corporation včera v diskusní skupině mozilla.dev.planning informoval o plánech na budoucí verze Firefoxu. Jak jsem v předchozím příspěvku naznačoval, příští verzí by měl být Firefox 3.1. Jeho betaverze je aktuálně plánována na konec léta a finální verze před koncem roku. Tato verze by měla být založena na renderovacím jádře Gecko 1.9.1 a měla by obsahovat převážně novinky, které se z časových důvodů nevešly do Firefoxu 3.0. Mělo by se hlavně jednat o další vylepšení výkonu, adresního řádku či lepší integraci s jednotlivými systémy.

Poté je další plánovanou verzí je Firefox 4.0, jenž by měl být založen na výrazně upravené platformě Mozilla 2.0/Gecko 2.0. Betaverze by měla být dostupná v půlce roku 2009 a finální verze je předběžně plánována na konec roku 2009. Aktuálně se na Mozille 2.0/Gecku 2.0 pracuje už více jak 8 měsíců. Krátce je také zmíněn Firefox Mobile, který je aktuálně ve vývoji a u něhož jsou dostupné i první vývojové verze. Veřejné vývojové milníky by měly být dostupné ke konci tohoto roku a budou patrně založeny na Firefoxu 3.1.

Co se týče Firefoxu 2.0, pak jeho podpora bude končit standardně půl roku po vydání další hlavní verze tj. Firefoxu 3.0. Podpora tedy skončí pravděpodobně koncem roku spolu s uvolněním Firefoxu 3.1 a Firefox 3.0 bude podporován ještě nejméně půl roku po vydání Firefoxu 3.1. Četnost vydávání bezpečnostních aktualizací se měnit nebude a v závislosti na situaci to bude každých 6-8 týdnů. V případě výskytu kritické chyby samozřejmě bude vydána aktualizace co nejdříve.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Srandista (www)
A co Acid3 test? Planuje sa do FF 3.1, alebo az do 4.0?

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.