Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak ve Firefoxu 3.0 vypnout kontrolu stahovaných souborů antivirem

Logo Firefoxu

Jednou z novinek Firefoxu 3.0 je automatická kontrola stahovaných souborů antivirem po stažení, pokud je antivir nainstalován. Jedná se o zajímavou funkci, která se pochopitelně týká pouze uživatelů Windows. Ačkoliv se jedná o rozumnou funkci, může některým uživatelům nevyhovovat menší prodleva, kdy po stažení souboru provádí antivir kontrolu staženého souboru. Pokud patříte mezi tuto část uživatelů, pak právě pro vás je určena předvolba Browser.download.manager.scanWhenDone, která má výchozi hodnotu true, ale po přepnutí na hodnotu false vypne kontrolu stahovaných souborů antivirem. Předvolba je standardně dostupná na konfigurační stránce about:config.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. DiGi (www)
Spíše by mě zajímalo, jak Firefoxu vymluvit nastavení příznaku "stažený (nebezpečný) soubor" u všech downloadů. Verze 2.x to nedělala. Vím, že se to dá u souboru pak vypnout, ale klikat po jednom (a zvlášť u každého downloadu) je otrava...

2. Bill.Gejc
Download status bar umožňuje antivirovou kontrolu se zvoleným antivirem. Je ale zajímavé, že na výsledek kontroly nečeká, ale hned se pouští do otevírání souboru. Nedá se někde přenastavit, aby čekal na výsledky?

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.