Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Dromaeo: JavaScriptový test od Mozilly

Logo Mozilly

John Resig, zaměstnanec Mozilla Corporation, uveřejnil JavaScriptový test Dromaeo. Jedná se o test, jehož cílem je otestovat rychlost vykonávání JavaScriptu ve webových prohlížečích. Detailní informace o testu jsou k dispozici v Mozilla Wiki a test si můžete online vyzkoušet. Nakolik je uvedený test vypovídající a v čem se liší od svých konkurentů, nedokáži odhadnout, ale trochu více se o tom rozepisuje Martin Hassman. Sám John Resig říká, že test se bude dál vyvíjet a osobně s jeho zveřejněním chtěl ještě chvíli počkat, ale informace o něm prosákly rychleji než chtěl. Test si jednotlivé výsledky pamatuje a lze tak vytvářet zajímavá porovnání. Pro aktuální vývojové verze prohlížečů se můžete podívat na výsledky pod Mac OS X, Windows XP, Windows Vista a k dispozici je též porovnání rychlostí verzí Internet Exploreru.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. lední brtník
no, asi tak: máme intranetovou aplikaci, která nám generuje tabulku pár set řádků a nějaké sloupce. hodnoty do každé buňky tabulky se vyplňují javascriptem z nějaké databáze.
ff1.5 to svého času zabralo stovky mega ram, a protože tehdejší ramka pak došla, díky swapování trvalo zobrazení při 98% zatížení cpu 3/4 hodiny :(
opera a ie to počítaly 10s, s cca 50mb zabrané ram.
nedávno před odinstalací ff2.0.11 jsem asi o 1/3 delší stránku zkusil znovu na pc s více ram. během práce bylo vidět jak ff zabíjí memory leaks, zabraná paměť kolísala a narůstala velmi pomalu asi na 64mb - čas přes 13min.
u ff3beta stejná stránka spotřebuje něco víc, 80mb ram (to už je dnes jedno), čas vykonání bývá různý ale zkrátil se zhruba na 3min.
starší opera 9 a ie 6 to mají zhruba za 5-10s.

2. Pavel Cvrček (JasnaPaka) (www)
[1] Ke každému webovému prohlížeči lze dnes nalézt stránku, kterou vykresluje pomalu. Souvislost s tímto příspěvkem ale nevidím. Zadal jste to do Bugzilly s ukázkou stránky, kde je problém?

3. brum brum
jde o intranetovou aplikaci, čili neexistuje dostupná ukázka. oba alternativní prohlížeče (ie, op) přitom zvládají generování stejné stránky poněkud rychleji.
suvislost s článkem bych viděl v tom, že zobrazení se děje v prohlížeči, a zobrazovaná stránka hojně a prakticky využívá javascript, nejde o žádný teoretický test.
mě víc zajímalo zda bude viditelné zrychlení ff3beta - je.
(obvyklá otázka - ne, pluginy nepoužívám.)

4. Ladinek
Tak dejte ukazku nekam ven, resp. zadejte chybu do bugzilly.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.