Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Plánován Firefox 3.0 Beta 5

Logo Firefoxu

Vzhledem k tomu, že se rámci připravované čtvrté betaverze Firefoxu 3.0 nepodařilo vyřešit všechny věci blokující uvolnění finální verze, bylo rozhodnuto o přidání páté betaverze. Ta by tak měla přinést již všechny funkce a vlastnosti připravovaného Firefoxu 3.0. Datum uvolnění prozatím nebyl stanoven, ale vzhledem k zmražení vývoje plánovaného na 18. března lze očekávat, že se tak stane koncem března či zkraje dubna. Data jsou přibližná a mohou se změnit.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Jarda
No už jsem se těšil na "Final". Tak holt budeme muset chvíli počkat, snad to bude ku prospěchu věci...

Chápu to tak, že jsou to tak zásadní věci, které nelze dodat v aktualizaci nebo bude velký "kick-off" pětky do světa s bobmastickou reklamou a tedy vše musí být perfektní neboť chyby konkurence neodpouští?

2. Sebastián
Jardo, chápejte to tak, že Mozilla chce vydat kvalitní, stabilní a bezpečný prohlížeč. Sice se vydání o pár měsíců odloží, ale já osobně tento krok beru jako rozumnou věc.

3. PetrTwo (www)
Jarda: Snad nechceš pustit do světa nedodělaný a zabugovaný software?

4. Samik
Nevíte někdo jestli bude možné instalovat doplňky bez restartu FF jak to bylo plánováno? Docela by mě to potěšilo, ale není to zase tak důležitá věc a jednoduché to taky nebude, takže bych se nedivil, kdyby od toho upustili..

5. funTomas
@Samik: ne.

6. Samik
Zdá se mi to, nebo všechny beta verze FF3 neprojdou Acid2 testem? Naposledy jsem to zkoušel na alpha verzi a tam prošel, teď jsem projel beta 1-5 a 4alpha1 a ani v jednom neprošel.. Pokud si dobře pamatuju tak tohle bylo v plánu vývojářů, projít acid2 testem a už to měli označeno jako hotové.

7. Harmony
Acid2 test bez problémov.

http://www.webstandards.org....html

8. Harmony
odkaz na test http://www.webstandards.org...l#top

9. Samik
tak to buď špatně vidím a nebo je něco špatně u mě..
http://www.samclick.wz.cz...ure.png

10. Ladinek
A co tam je spatne?

11. Samik
Prohlédni si to pořádně, je tam jeden řádek čtverečků navíc

12. Samik
a kdo někdy dělal web tak ví, že i jeden pixel dokáže rozhodit komplet design webu..

13. Ladinek
Aha, ted jsem si toho vsiml. Jak se ti to podarilo?
U mne je acid2 naprosto v poradku. Presne podle vzoru.

14. Samik
normálně jsem nechal načíst ten test.. Dělá mi to ve všech Firefoxech 3, má tu někdo linux? třeba je problém jen ve verzi pro linux, nebo u mě, ale je zvláštní, že je ve všech verzích beta 1 až FF4alpha1pre a to včetně swiftfoxu, který je vlastně jen předělávka firefoxu s optimalizacemi pro daný typ procesoru.. V opeře acid jede normálně, ve FF2 se taky zobrazuje tak špatně, jak se má zobrazovat :D

15. carnero (www)
A není to jedno? K čemu je vám to, že prohlížeč projde Acidem (ať už dvojkou nebo trojkou)? Jako běžní uživatelé to nepoznáte a jako vývojáři nejspíše také ne. Nebo snad je to něco jiného, než honění bezcenných čísel :)

16. Samik
No, párkrát už se mi stalo že mi FF zobrazoval web jinak než prohlížeče co acidem prošli, ale opravit se to dá vždy.. Já jen že když to vývojáři mají v plánu co udělat ve třetí verzi a mají to complete, tak by to mohlo projít.. :)

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.