Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

AllPeers končí!

Logo Mozilly

Nemilá zpráva dnes přišla od tvůrců rozšíření AllPeers, které do Firefoxu přináší (či spíš nyní již přinášelo) službu na sdílení souborů mezi uživateli. Jak dnes tvůrci oznámili, služba jako taková končí. Důvodem je nesplnění očekávání investorů, kteří do projektu vložili své peníze. Jde zejména o to, že se službě nedařilo přilákávat dostatečný počet nových uživatelů. Je to určitě škoda, protože služba jako taková nebyla špatná a získala si široké povědomí nejen mezi uživateli Firefoxu. Bohužel až příliš narazila na nejasný obchodní model, který by ji financoval. Vývojáři AllPeers se určitě ve světe neztratí a zanechali po sobě kus užitečného kódu, který se může hodit i jiným projektům. Tak tedy snad příště.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. samik
To je velká škoda, doufám, že někdo udělá podobný doplněk nebo bude pokračovat v tomto po domluvě s vývojovým týmem..

2. pkm
Přiznám se, že jsem o AllPears neslyšel. Chápu, že integrace třeba torrentu do prohlížeče smysl má (tuším Opera to opravdu umí). Nevím, co všechno AP zamýšleli, ale mít to jako podnikatelský záměr asi bylo dost pošetilé.

3. Pavel Cvrček (JasnaPaka) (www)
[2] AllPeers ale nebylo o integraci Bittorent klientu do prohlížeče.

4. VlaDog (www)
Jaké bylo moje velké překvapení že tak skvělá služba mi najednou přestala fungovat a pravým dolním rohu se ukázalo info že odpojeno. Těch dat a odkazu co jsme takhle rychle nasdílely s kámarády! Těšil jsem se že ještě dořeší kecálka aby byl na úrovni ICQ nebo SKYPE. Minimálně historie konverzace mi chyběla, ale tohle pro mě byla rána z čistého nebe... :-( škoda hodně dobrý projekt!

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.