Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Mozilla Messaging se představuje

Logo Thunderbirdu

V průběhu dnešního dne došlo k představení Mozilla Messaging. Jedná se o nově vzniklou organizaci, která je dceřinou organizací Mozilla Foundation a do budoucna bude zastřešovat další vývoj poštovního klientu Mozilla Thunderbird. Organizace byla dosud označována jako MailCo. Jak oznámil ve svém blogu David Ascher, CEO nově vzniklé organizace, bude jejím záběrem pošta a webová komunikace.

Co se týče plánů do budoucna, nebylo zvěřejněno nic převratně nového. Jak ji· bylo oznámeno dříve, cílem je uvolnit Thunderbird 3.0 koncem letošního roku. Verze 3.0 by přitom měla přinést integraci rozšíření Lightning, které do Thunderbirdu přidává funkce pro správu času a úkolů, dále pak vylepšené možnosti vyhledávání a dostane se i na vylepšení uživatelského rozhraní.

Co se týče dalších plánů, ty prozatím nemají konkrétní podobu. David Ascher hovoří o nutnosti úpravy architektury Thunderbirdu tak, aby mohl lépe využívat možnosti platformy Mozilla, kterou dnes táhne zejména vývoj Firefoxu. Zajímavou záležitostí jsou pak debaty nad integrací s webovými aplikacemi. Konkrétnější informace o vizi plánuje David zveřejnit brzy.

Zajímavé bude jistě sledovat, jak a zda se jednotlivé nápady a vize dočkají realizace. Po odchodu dvou hlavních vývojářů bude také jistě zajímavé sledovat, jak jejich místo zacelí nově přijatí zaměstnanci. Pokud máte zájem, můžete se ostatně stát jedním z nich. Samotný pohled na domovskou stránku Mozilla Messaging prozatím neskýtá příliš informací, uvidíme do budoucna.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.