Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak vypnout upozornění na restart po instalaci aktualizace Windows Vista

Logo Windows Vista

Pokud jste uživateli Windows XP/Vista a máte aktivované automatické aktualizace, pravděpodobně jste se setkali s dialogem, který vás informuje, že pro dokončení instalace aktualizace je potřeba restart Windows. Tento dialog je však poněkud otravný, pokud máte zrovna rozdělanou práci či se vám zrovna nechce restartovat. Pokud zvolíte, že chcete restartovat později, dialog se po pár minutách objeví znovu. Ve Windows Vista byl navíc obohacen o možnost odložit toto opětovné připomenutí až o 4 hodiny. Existuje však způsob, jak toto upozorňování snadno zrušit.

Uvedený postup jsem zkoušel na Windows Vista, pravděpodobně bude stejný či podobný i u Windows XP. Cesta vede skrze Editor objektů zásad skupiny. Ten získáte tak, že si otevřete nabídku Start a v ní do vyhledávacího pole zadáte gpedit.msc. Alternativně můžete to samé zadat do příkazové řádky. V obou případech se vám otevře již zmíněný editor, v kterém přejdete do cesty Místní počítač – zásady -> Konfigurace počítače -> Šablony pro správu -> Součásti systému Windows -> Windows Update. Zde naleznete v pravé části dialogu předvolbu Zakázat automatické restartování po instalaci automatických aktualizací. Dvojklepněte na ni a v zobrazeném dialogu na panelu Nastavení zvolte volbu Povoleno. Následně potvrďte dialog. Nastavená hodnota by se měla projevit při příštím spuštění Windows.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Roj
Takze k tomu, abych nemusel restarovat, musim nejdriv restartovat :-)

2. PetrTwo
[1] Ale pak to bude bez restartu... za odměnu :-)

3. frostie
Nevim jak jinejm ale me to u XPček nenajde ani ten editor:D

4. v6ak
[3] To je asi jen u Professional.

[0] Každého uživatele napadne "odjet" s otravujícím okénkem do pryč. Jenže ono je allways-on-top. Existuje však prográmek winOnTop (nebo tak nějak), který může spustit každý user...

5. H
no s okénkem sice odjedeš, ale tam je terminating a odpočítává to čas, takže se to pak resetne samo...

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.