Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Spicebird - malý Outlook postavený na Mozille

Logo Mozilly

Startup společnost Synovel uvolnila v půlce tohoto měsíce informaci o Spicebirdu. Spicebird se na první pohled jeví jako snaha o takový malý Outlook postavený na Mozille. Základními částmi jsou Thunderbird s databází kontaktů, doplněk na správu času Lightning a integrovaný IM postavený na Jabberu. Dle informací na domovská stránce produktu by měla být v budoucnu součástí i podpora pro blogování či práce s wiki. Dále by měla být dostupná serverová část s kalendářovým serverem, Jabber/SMTP/IMAP/POP3 servery, nástrojem na jednoduchou webovou konfiguraci či nástrojem na blogy a wiki.

Produkt v současné době není dostupný ke stažení v žádné podobě, dostupné je jen prezentační video. Z něho je patrné, že Spicebird obsahuje kromě pouhé integrace existujících produktů titulní stránku ala Outlook se základními informacemi jako aktuálními událostmi, e-maily, RSS zdroji apod. Všiml jsem si i nového pohledu na kontakty, který je více podobný tomu, který uživatelé mohou vidět v Outlooku.

Tím prozatím další informace končí, na detaily si budeme muset počkat. Každopádně bude zajímavé sledovat řešení ala Outlook postavená na Thunderbirdu a Lightningu. Spicebird je první vlaštovkou a dá se předpokládat, že podobným směrem půjde další vývoj. Na trhu lze očekávat ještě minimálně dva hráče. Prvním je vznikající MailCo, která bude zastřešovat další vývoj Thunderbirdu. Ta se pravděpodobně podle různých náznaků pustí obdobným směrem. Tím druhým budou pravděpodobně bývalí hlavní vývojáři Thunderbirdu, o kterých prozatím není slyšet, ale dá se očekávat, že jejich směrování je obdobné.

Ukázka Spicebirdu

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Lada Jancik
Vypada to pekne, v lednu to vyzkousim, hlavne aby server byl stabilni (predpokladam ze za ten se bude platit - a doufam ze bude levnejsi nez MS Exchange).

2. Stružák
bojim se o budoucnost TB :o(

3. VfB
bude tam vůbec e-mail?

4. Pavel "JasnaPaka" Cvrček
[3] Ano, viz text příspěvku a ukázka.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.