Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Verzování Firefoxu 3.0

Logo Firefoxu

S příchodem Firefoxu 3.0 dojde ke změně ve verzování aplikace. Dosavadní čtyřčíselné verzování bude od příští verze Firefoxu trojčíselné. Namísto verzování 2.0.0.1, 2.0.0.2 atd. tak budou aktualizace Firefoxu 3.0 verzovány 3.0.1, 3.0.2 atd. Mozilla Corporation tak pravděpodobně upouští od myšlenky, že by někdy v budoucnu uvolnila „půlverzi“ jako 3.5, 4.5 apod. První číslo tak bude v budoucnu znamenat verzi produktu, druhé číslo případnou změnu, která způsobí nekompatibilitu doplňků a třetí číslo verzi aktualizace. Blíže o aktuálním verzování piší v samostatném příspěvku.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Georgo
Říkám si, proč by toto číslo mělo znamenat půlverzi? Stále to může být 3.5.0 .. stále to druhé číslo může znamenat nekompatibilitu doplňků atd... :)

2. Jiří Macich ml.
Taky to nějak nechápu a myslím si to samé, co Georgo :-)

3. Pavel "JasnaPaka" Cvrček
[1] [2] Obávám se, že jste si špatně přečetli příspěvek.

4. PeePay
ja som to pochopil tak, ze teraz na zaciatku 2.0 znamenalo verzia 2, potom dalsia 0 bola ze nedoslo k vyznamnejsej zmene, ktora by to posunula na verziu povedzme 2.0.1.0 a posledna 0 bolo cislo minoritnej aktualizacie.
a kedze teraz vylucili moznost ze by bola 3.5, tak verziu 3 netreba oznacovat ako 3.0, ale staci 3 a potom zvysne dve cisla maju rovnaky vyznam ako aj pri verzii 2.
je to tak?

(snazil som sa to vysvetlit aby aj Georgo a Jiří pochopili, ak to tak nie je, opravte ma)

5. Joelp
[4] Taky jsem to takto pochopil. Mám takový pocit, že stejně se to jedno číslo moc nepoužilo. Druhé jednou FF 1.5 a třetí ještě méně často. Tak bylo logické, že došlo k redukci čísel.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.