Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Prezidentka Mozilla Corporation k odchodu placených vývojářů Thunderbirdu

Logo Thunderbirdu

Prezidentka Mozilla Corporation, Mitchell Bakerová, dnes publikovala dva příspěvky, ve kterých shrnula dosavadní postup při formování společnosti, která bude v budoucnu zastřešovat vývoj Thunderbirdu. V rámci těchto příspěvků se objevily zajímavé informace, které dosud nebyly známy. Na začátku druhého příspěvku například Mitchell zmínila, že první úvahy o nové organizaci pro Thunderbird jsou přibližně rok staré.

Daleko více je však zajímavější informace týkající se dvou hlavních vývojářů, kteří, jak jste si mohli přečíst, odchází ke konci týdne z Mozilla Corporation a zakládají si vlastní společnost. Přibližně ve stejný čas, kdy Mitchell iniciovala veřejnou diskusi o další budoucnosti Thunderbirdu, přišli oba placení vývojáři s myšlenkou založení soukromé společnosti, na kterou by se převedl další vývoj Thunderbirdu, a kterou by vývojáři vedli. Jak Mitchell uvádí, tato myšlenka byla v rámci Mozilla Corporation vzata vážně a i o ní se uvažovalo. Nakonec ale prý převážily nevýhody, mezi kterými je uváděno "odloučení" Thunderbirdu od chodu projektu a doufání, že bude dále fungovat v rámci jiné nadace či společnosti.

Dalším důvodem pak byla obava, že by se projekt stal více soukromým než veřejným. Jak z další části příspěvku vyplývá, všichni vlastně vidí budoucnost podobně, jen se liší v názoru, pomocí čeho ji lépe dosáhnout. A budoucnost? Ačkoliv Mitchell odpověděla na řadu otázek, v řadě věcí není stále jasno. Například zatím nikdo neví, co konkrétně bude nová společnost brzo bývalých placených zaměstnancu Mozilla Corporation vlastně dělat, jaký bude vztah této práci k Thunderbirdu a hlavně, jaký bude jejich další přínos projektu. Prozatím je jen jisté, že se postupně formuje společnost, která bude zastřešovat další vývoj Thunderbirdu, a která bude mít několik placených zaměstnanců. Zbytek ukáže čas.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.