Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 3.0 a nemodální dotazování na uložení hesla

Logo Firefoxu

V dnešní vývojové verzi Firefoxu 3.0 je obsažena jedna novinka týkající se dotazování uživatele. Pokud ve Firefoxu 2.0 přejdete na stránku s přihlašovacím formulářem, kterou jste dosud nenavštívili a pokusíte se přihlásit, budete Firefoxem dotázání, zda si má heslo zapamatovat a příště jej do formuláře doplnit. Dotazováni jste přitom klasickým modálním dialogem. Počínaje Firefoxem 3.0 bude tento dialog zrušen a nahrazen vysouvací lištou, takže dotaz na uložení hesla nebude blokovat vaši další práci.

Vysouvací lišta s dotazem ohledně uložení hesla

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. tenisák (www)
Jsem v tomhle laik, ale k čemu by mě to heslo bylo?

2. Jiří Macich ml

3. DiGi (www)
Hlavně by mě potěšilo, kdyby se podobně Firefox dotazoval i na normální HTTP hesla. Opera to má tak, že dialog vyskočí až při aktivaci Panelu. Firefox místo toho panel s dotazem vždy aktivuje. Je to otrava pokud člověk otevírá skupinu záložek, přičemž jedna nebo více z nich chce heslo.

4. Martin Hassman (www)
[3] On je to historicky pozustatek. Co jsem slysel, tak Gecko bylo od zacatku napsano tak, ze vubec nepocitalo s panely (ono, kdo by taky v te dobe pocital, ze se ujmou, ze?), pak se do nej panely pridaly, ale zjistilo se, ze se to dotkne vic veci, nez by se cekalo a rada zakladnich funkci se bude muset prepsat, aby slo udelat napr. to, co pises. Mezitim nezbylo nez to resit po vzoru prohlizece "bez panelu" a neco z toho tak zustalo doted.

5. v6ak
Kdysi mě napadl, že by se takto mohly řešit i dialogy funkcí prompt, alert a confirm. Mimo jiné kvůli tomu, co říká (píše) DiGi.

6. Mazarik
Mne zase uplne vyhovuje terajsi stav, teda dufam, ze na to bude prepinac. Ked vylezie nejake prihlasovacie okno, mam nastavene aby ziskalo hned fokus, takze iba prasknem do enteru a ide sa dalej. Zaroven dufam, ze taketo prihlasovanie na nove okno zostane, pretoze vo svojej xul aplikacii nemam taby:)

7. DiGi (www)
Re Martin Hassman: Já vím a celkem tam cítím problémy. Takhle stačí, když se v jednom tabu načítá velká stránka se spoustou javascriptu a vesele to může bloknout všechny ostatní Panely. Nebo různé zacyklení JS :( Kdyby každý panel běžel zcela ve vlastním vláknu tak by byl FF asi o dost paměťově náročnější, ale zas by mohl být rychlejší a stabilnější.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.