Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 3.0 a ochrana proti malware

Logo Firefoxu

Firefox od verze 2.0 obsahuje ochranu proti phishingu, která proti pravidelně stahované lokální databázi či on-line ověřuje, že se nesnažíte navštívit stránku, která má cíl od vás získat citlivé údaje jako hesla či čísla kreditních karet. Firefox 3.0 bude navíc obsahovat ochranu proti malware, což je pojem, který zastřešuje viry, spyware, adware apod. V čem bude ochrana konkrétně spočívat?

Prvně je dobré říci, že rozhodně ne v tom, že by Firefox začal sloužit jako antivirus či jiný bezpečnostní software. Firefox 3.0 bude jednoduše oproti databázi stránek, které jsou známé jako distributoři malware, ověřovat, zda stránka, kterou chcete navštívit, není v této databázi. V takovém případě zobrazí výstražné varování a zamezí na web přístup. Pokud si uvedenou funkci chcete vyzkoušet, nainstalujte si poslední vývojovou verzi Firefoxu 3.0 a navštivte testovací stránku.

Ukázka zablokované stránky

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Jirka
Možná to je tím že se na testovací stránku koukám ve FF 2.0.0.6, ale hlásí mi to: 404: Page not found.

2. Pavel "JasnaPaka" Cvrček (www)
[1] Ano, je to tím.

3. v6ak
Až na to "Problem loading page".

4. Tom
Mohu se zeptat, která je aktuálně nejnovější vývojová verze FF3? Měl jsem za to, že je to alfa7, ale nic z toho, co popisujete v ní nevidím... :(

5. Pavel "JasnaPaka" Cvrček (www)
[4] Popisované věci jsou na úrovní vývojových verzí (označované jako noční verze) tj. verzí, které jsou k dispozici každý den. Alfa verze jsou vývojové milníky, které vychází jednou za čas. Aktuální vývojový milník je Alfa 7. Popisované věci tedy můžete vyzkoušet pouze ve vývojových verzích (odkaz vpravo v menu) či si musíte počkat na Alfu 8.

6. Vláďa
Zkouším to v aktuálním NB (Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; cs; rv:1.9a8pre) Gecko/2007092105 Minefield/3.0a8pre) a stejně mi to nejde :-(. Nevíte, čím by to mohlo být?

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.