Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Tvůrci SeaMonkey hledají nové ikony oken

Logo SeaMonkey

Stejně jako "šaty dělají člověka", rozhoduje o přijetí aplikace uživatelem i její vzhled. Ten není jen estetickou okrasou, ale pomáhá uživateli například rychleji pochopit jednotlivé funkce a jejich význam. Tvůrci SeaMonkey před časem vyměnili ikonky lišt výchozího motivu vzhledu za nové a nyní by rádi nahradili ikonky oken za nové. Staré ikonky oken totiž ve velké míře stále asociují původní balík Mozilla Suite a s novými ikonkami lišt moc neladí. Z těchto důvodů je hledán grafik, který by pomohl staré ikonky nahradit novými. Při této příležitosti nelze nevzpomenout další palčivý problém SeaMonkey, který souvisí s chybějícími ikonkami v poštovním klientu. Díky této absenci není možné s výchozím motivem vzhledu poznat, zda bylo na daný e-mail již zodpovězeno či zda byl dále přeposlán. Vše z důvodů chybějících ikon.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Kláveska, kliky, dvojkliky (www)
No koukal jsem na ty odkazované nové motivy a ze všeho nejvíc se mi líbí ty původní moderní ikony ze Seamonkey. Ani jedna z nich by mě nepřinutila změnit design ze současné varianty, která se mi líbila už v Mozille.
Proč si proboha lidi pořád myslí, že tím že něco převléknu do nového kabátu tak se něco změní? (jako třeba teď Česká televize s dalším novým designem, který jí stejně pravděpodobně zase vydrží jen rok).

2. MiK
Ikonky pro přeposlaný a zodpovězený e-mail jsem si před lety "vykradl" z nějakého skinu pro Mozillu - snad Pinball - a později jsem nutnost dokola editovat modern.jar nahradil pohodlnou (a trvalou) úpravou userChrome.css.
Předpokládám, že ty skiny jsou pod nějakou kompatibilní kombinací licencí, tak by třeba nebylo neschůdné se jimi inspirovat. Zbývalo by však sehnat odpovídající ikonky pro ten nový classic.

3. pa3k (www)
Prvé čo robím po inštalácii balíka MozillaSuite/SeaMonkey je nastavenie vzhľadu na "Modern". Je strohý, kompaktný a hlavne farebne neruší. Nové ikonky sú určite pekné, je to pokrok - no úprimne - nepresvedčili by ma na prepnutie z Modernu.

4. Pavel "JasnaPaka" Cvrček
[2] A neuvažoval jsi někdy o uveřejnění těchto úprav userChrome.css? Počítám, že řadu uživatelů balíku SeaMonkey by to zajímalo.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.