Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak minimalizovat Thunderbird při startu Windows

Logo Thunderbirdu

Řada uživatelů Windows si nechává spouštět své oblíbené aplikace ihned při startu Windows. Pokud používáte Thunderbird a chtěli jste si jej nechat spouštět při startu minimalizovaně tj. okamžitě přesunout po spuštění do systray (oznamovací oblasti), sáhli jste pravděpodobně po doplňku Minimize To Tray. Ten skutečně umí minimalizovat aplikaci Mozilla do této oblasti, ale bohužel to neumí při spuštění Windows. Jak tedy z toho? Řešení spočívá v instalaci doplňku Minimize To Tray Enhancer. V jeho nastavení zaškrtněte volby Minimize on open a Start with Windows. Po spuštění Windows se pak bude Thunderbird spouštět okamžitě minimalizovaně. Důležitou poznámkou je, že k tomuto doplňku potřebujete mít nainstalován i samotný Minimize To Tray.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. DJ.Maca (www)
Osobne si myslim, ze tato vlastnost by mela byt uz v samotnem Thunderbird (minimalne to Minimize to Tray).

2. Mazarik
[1] nesuhlasim, je to vec operacneho systemu.

3. PetrTwo (www)
No věc OS to je, nicméně se také domnívám že by to mělo být vyřešené již v samotném programu. S dnešním internetem většinou potřebujete přijímat emaily většinou celý den a pouštět Thunderbirda v určitých intervalech pro kontrolu nové pošty? Když potřebuji okamžité oznámení, protože rychlá odpověď je pro práci mnohdy nezbytná? Opravdu neúčinná pakárna... Potřebujete si to nějak usnadnit...

4. ladik (www)
Tak thunderbird se sice spouští, ale nekontroluje poštu, jedině až ho manuelně spustíš z ikony v trayi přečte novou poštu, objeví se ještě jedna ikona v Trayi a pak již poštu novou kontroluje automaticky dle nastaveného času. To se mi teda nelíbí, tím se nic nevyřešilo, chtělo by to tak jak to má IncrediMail-po spuštění Win ihned se minimalizuje a sám od sebe novou poštu kontroluje.Nebo že bych měl špatně nastavený Minimize To tray? Můžeš napsat jak ho máš nastavený Ty? To Tray Enhancer jsi popsal.

5. tomik
Je nějaká možnost aby thunderbir kontroloval novou poštu automaticky a hned ji zobrazoval? To je pak utilitka Minimize To Tray a Minimize To Tray Enhancer k ničemu...je pěkné že je aplikace spuštěna v liště, ale k čemu když se nová zpráva objeví až po novém supštění :-/ toto asi thunderbird moc kvalitně neviřešil.!

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.