Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

SeaMonkey 2.0 v noční verzi

Logo Seamonkey

Připravovaný SeaMonkey 2.0, který byl dosud vyvíjen jako experimentální verze, byl nyní překlopen do nočních verzí. Tato verze, která nese označení SuiteRunner, nově využívá tzv. toolkit, který využívají jako společný základ Firefox, Thunderbird a řada dalších aplikací. To nyní a do budoucna umožní vývojářům SeaMonkey sdílet více kódu s dalšími aplikacemi a využívat již napsané věci namísto toho, aby je byli nucení sami psát a udržovat. Koncoví uživatelé již nyní mohou oproti SeaMonkey 1.1 nalézt několik novinek:

O novém instalátoru jsem zde ještě nehovořil. První verze nového instalátoru pro Windows je k dispozici od dnešní noci a je založena na Nullsoft Installeru, na kterém jsou již založeny instalace Firefoxu, Thunderbirdu či například Sunbirdu. Nový instalátor tedy vypadá obdobně a zatím je oproti předchozí verzi skromnější na možnosti. Kromě standardní instalace poskytuje i volitelnou, kde je prozatím možno volit pouze z (ne)instalace DOM Inspektoru. Připravil jsem několik ukázek.

Ukázka instalátoru SeaMonkey 2.0 Ukázka instalátoru SeaMonkey 2.0 Ukázka instalátoru SeaMonkey 2.0

SeaMonkey 2.0 obsahuje v nočních verzích zatím řadu chyb. Pokud chcete pomoci s jejich vyladěním, stáhněte si noční verzi a můžete začít testovat. Koncovým uživatelům to však nedoporučuji.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. v6ak
Kdyby toto bylo dřív, tak bych asi nepřecházel na Firefox Thundrbird...

2. Georgo (www)
[1]

Já mám zase o důvod víc přesedla zpět na komplet SeaMonkey. - Na Mozille jsem vyrůstal a v poslední době mi trošku její komfort začíná chybět.

3. PetrTwo (www)
No já též uvažuji o přechod na SeaMonkey, zdá se že verze 2.0 bude již dostatečně připravena.

4. Radek (www)
No já nikdy SeaMonkey neopustil, ale přesto se na verzi 2 těším (kvůli jádru a doplňkům).

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.