Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak na uložená hledání v Thunderbirdu 2.0

Logo Thunderbirdu

Jednou z užitečných funkcí, které Thunderbird obsahuje, a kterou malé procento uživatelů používá, jsou uložená hledání (známé též jako virtuální složky). Oč jde? Asi každý uživatel čas od času vyhledává v uložené poště nějaké poštovní zprávy. Je přitom jedno, zda vyhledává přes funkci Rychlé vyhledávání na Liště pošty či pomocí volby Hledat ve zprávách v místní nabídce složek či poštovních účtů. Většina vyhledávání je jednorázových, ale občas se hodí mít možnost si vyhledávání uložit pro pozdější použití. A k tomu právě slouží uložená hledání. Pokud si vyhledávání uložíte, uloží se jako nová složka v cílovém umístění, která bude označena ikonkou lupy. Jinak se tato složka bude tvářit jako jakákoliv jiná, jen obsažené poštovní zprávy v ní fyzicky nebudou uloženy, ale budou dle vyhledávacích kritérií vyhledány v jiných složkách.

Dosti teorie, čas na ukázku. Řekněme, že si přejete uložit vyhledání všech poštovních zpráv, které v předmětu obsahují slůvko "Firefox" v některé složce. Klepněte tedy nad danou složkou pravým tlačítkem a v místní nabídce zvolte Hledat ve zprávách. Otevře se vám dialog, kde jednoduše provede nastavení pravidel a klepnete na tlačítko Hledat. Po dokončení vyhledávání klepněte v dolní části na tlačítko Uložit hledání jako složku.

Vyhledávání ve zprávách Vytvoření složky uloženého vyhledávání

Otevře se nový dialog, ve kterém zadáte jméno složky uloženého hledání a místo, kde se má vytvořit. Pod tlačítkem Vybrat... můžete zvolit, jaké složky se mají při vyhledávání prohledávat. To pro případ, že nechcete vyhledávat pouze v jedné složce či v celém poštovním účtu. Poté jen klepněte na tlačítko OK. Tím se vytvoří složka uloženého vyhledávání pod názvem, který jste si určili. Uvedená složka je pouze virtuální, takže ji můžete kdykoliv odstranit a pošta, kterou "obsahuje", zůstane zachována.

Možností, jak vytvořit složku uloženého hledání je samozřejmě více. Další možností je již zmíněné Rychlé vyhledávání, které v nabídce obsahuje taktéž volbu Uložit hledání jako složku či pomocí volby v nabídce Pohledy na zprávy.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. GeBu
Ale když jsem to zkoušel (je to už nějakou dobu) tak to mělo jednu nectnost: když se objevily nové položky, které splňovaly podmínku hledání, tak se uložené hledání neupdatovalo, ale ukazovalo pořád stejný obsah.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.