Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Nově zpracovaný Správce stahování ve Firefoxu 3.0

Logo Firefoxu

Počínaje dnešní vývojovou verzí Firefoxu 3.0 bude k dispozici "nový" Správce stahování. Pokud jej budete zkoumat, pravděpodobně si nevšimnete žádných změn. Ty se totiž udály na pozadí, které bylo přepsáno a nyní je založeno na databázové knihovně SQLite. Nevýhodou existující implementace bylo, že se Správce stahování se s delší historií stával pomalejší a pomalejší, což by nová implementace měla vyřešit. Druhou výhodou by měla být větší "blbuvzdornost", takže by již nemělo docházet k problémům s poškozením souboru s historií stahování. Pokud budete uvedený soubor v uživatelském profilu hledat, pak již nehledejte downloads.rdf, ale downloads.sqlite.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Acci (www)
Konečně! Otevřít správce stahování s několika desítkami položek byla otázka několika dlouhých vteřin.

2. v6ak
Nějaký screenshot?
Když jsem stahoval poslední dvě vývojové verze FF (nightly a GP alpha4), tak mi padaly.

3. JasnaPaka (www)
[2] Jak jsem psal, změny se udály na pozadí. Není tudíž co screenshotovat.

4. Mathias Kodlodot (www)
Po odinstalování nightly buildu firefoxu 3 mi zmizely všechny bookmarky, lépe zůstaly, ale bookmark toolbar se tváří jako že tam žádné nejsou, takže bacha na ně :-)

5. JasnaPaka (www)
[4] Odinstalování záložky nezrušilo. V nočních verzích Firefoxu 3.0 jsou ukládány do jiného souboru (places.sqlite) namísto dosavadního bookmarks.html. Po spuštění noční verze Firefox provede import záložek do nového souboru, který samozřejmě starší verze Firefoxu nezná. Původní soubor tam stále je, ale je přejmenovaný (název teď z hlavy nevím). Jak se znovu a znovu opakuje, pokud chcete zkoušet noční verze, zkoušejte je na separátním profilu.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.