Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Výsledky ankety Czech Open Source 2007

Server Root.cz uveřejnil výsledky ankety Czech Open Source 2007. Absolutním vítězem se stal projekt Česká Wikipedie, v kategorii projekt roku udíleném porotou zvítězil lokalizační projekt CZilla, který lokalizuje aplikace Mozilla do češtiny. Má maličkost se v kategorii Osobnost roku umístila na 4. místě, což mě příjemně potěšilo Za hlasy v anketě děkuji.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. IDv
Sice bramborová, ale moc pěkné a zasloužené umístění. Blahopřeji Ti.

2. JasnaPaka (www)
[1] Díky!

3. JaM (www)
Taktéž gratuluji.

Jen pozastavení: spíš než Czech Open Source mě to přijde jako The Best Localization 2007... A mimochodem si myslím, že CZilla odvádí v tuhle chvíli o kapku horší práci než skvěle fungující _tým_ v OO.o CZ. Pokud si dobže vzpomínám tak CZille se tým jaksi skoro rozpadl...

4. GeBu
Zajímavé. O rozpadu týmu CZilly slyším poprvé.

5. Hoween
[4] Tým je pro mě něco jiného, než ta kostra třech lidí (z toho dva, co opravdu pracují - překládají), která z původní CZilly díky jisté události zůstala. Když si vzpomenu na stav celkově aktivních lidí před rokem a teď, tak je to hodně o něčem jiném.

Pavlovi k umístění samozřejmě také gratuluji.

6. MiK
Mezi výherci vidím jen jeden lokalizační tým, opravte mě, pokud se pletu. A co se týče kategorie Projekt, tak smysl vidím spíš v posouzení jejich přínosu, než nálady v jejich týmu. Nejde o hodnocení kvality/úplnosti lokalizace, ale o přidanou hodnotu společnosti - například pomoc, osvěta, propagace. To je ostatně nejen hlavní, ale asi jediný cíl projektu Proč.Linux.cz, protože pokud vím, žádný OSS SW tam neprogramují.

Česká Wikipedie je úžasný projekt a i přes občasné krize, které občas zmítají každým projektem, odvádějí ohromný kus práce a zprostředkovávají lidem znalosti v mateřském jazyku. A jako cokoliv, i zde lze patrně mnoho zlepšit - však také psali, že je letošní ocenění zavazuje a motivuje k lepší práci. A tak to má být.

kostra

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.