Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak ve Firefoxu 2.0 ukládat relace pro pozdější použití

Logo Firefoxu

Firefox od verze 2.0 obsahuje integrovanou správu relací tj. to, co umožní obnovu otevřených panelů a zadaných formulářových dat při příštím spuštění prohlížeče. Co však neobsahuje, je možnost uložit si více relací pro pozdější použití. To se může hodit třeba tehdy, když chcete uložit stránku s rozpracovaným příspěvkem pro pozdější dokončení. Pokud tuto funkcionalitu potřebujete, můžete sáhnout pro rozšíření Session Manager.

To je nyní kompatibilní s Firefoxem 2.0 a je postaveno na správě relací Firefoxu 2.0 (namísto vlastního řešení). Funkce rozšíření jsou dostupné z nabídky Nástroje či skrze nové tlačítko, které si můžete přidat na lištu. Rozšíření též umožňuje konfiguraci některých parametrů správy relací, které Firefox standardně neumožňuje (resp. umožňuje, ale pouze přes about:config).

Pokud tedy hledáte rozšířenou správu relací, mohu Session Manager doporučit. Pokud nemáte nastavenu domovskou stránku na panely otevřené při minulém ukončení Firefoxu, může vás zmást, že konfigurace Session Manageru automaticky aktivuje obnovování panelů z minula. Toto můžete deaktivovat v nastavení rozšíření.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.