Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Potlačení dialogu o prošlém certifikátu u aplikací Mozilla

Pravděpodobně jste někdy při používání aplikací Mozilla narazili na dialog, který vás informuje o prošlém či nějakým způsobem nevyhovujícím certifikátu. Pakliže se vám to stává příležitostně, jednoduše dialog odklepnete a jedete dál. Horší je, pokud se vám tento dialog zobrazuje při každém zabezpečeném přístupu k poště. V takovém případě je dobré upozornit správce serveru. Co však dělat, když na vaše upozornění nereaguje?

Prvně je dobré upozornit na fakt, že ten dialog tu není pro nic za nic. Upozorňuje vás na nějaký problém. Ten nemusí být zrovna varováním, že podstupujete nějaké bezpečnostní riziko (zvlášt u serverů, kterým důvěřujete), ale u serverů, kterým nedůvěřujete, bych se minimálně zamyslel. Pokud víte co děláte a tento dialog vás obtěžuje, doporučuji nainstalovat rozšíření Remember Mismatched Domains, které vám do dialogu přidá zaškrtávací políčko, kterým můžete zobrazování tohoto dialogu pro daný certifikát potlačit.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. DJ.Maca (www)
Dekuji za pekne rozsireni. Konecne me nesere u Thunderbird hlaska o spatnem certifikatu, ze nebyl vystaven na adresu mail serveru. Tohle dela jen Thunderbird. The Bat!, Outlook, Opera Mail, Evolution s tim neotravuji nebo se da potvrdit a nikdy jiz neotravuji. Tohle by mel mit Thunderbird v sobe

2. Stefa
Diky za tip. Dlouho jsem se s tim trapil.

3. VS
Nevíte, prosím, někdo, zda funguje i pro Sunbird 0.3 a vyšší?

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.