Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak importovat poštu do GMailu

Používání e-mailového klientu (např. Thunderbirdu) místo webového rozhraní má své výhody. Přístup je komfortnější, s poštou se pracuje lépe apod. Řada lidí si však v poslední době oblíbila používání GMailu. Jeho webové rozhraní má prostě něco do sebe. Pokud se řadíte mezi jeho uživatele, pravděpodobně byste rádi importovali svou poštu, co máte uloženu na disku, právě na GMail. Jak na to?

Řešení spočívá v použití utilitky GMail Loader (GML). S pomocí ní můžete na GMail nahrát poštu uskladněnou v řadě formátů jako MBOX, MailDir, MMDF a další. Thunderbird a SeaMonkey Mail ukládají poštu do formátu MBOX. Není tedy nic snazšího než importovat jednotlivé složky z uživatelského profilu.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Arthur Dent
Přihřeju si s dovolením polívčičku - Bloguje nabídlo uživatelům zřízení schránky na GMailu s adresou "...@bloguje.cz" Zatím je kapacita vyčerpána, ale uživatelé mohou žádat dál, jejich žádosti budou vyřizovány hned jakmile se uvolní další kapacity. Děkuji, konec reklamy :)

2. nax
ten program jsem sam pouzil kdyz jsem prechazel na gmail, ale ma jednu nevyhodu - nezachovava datum doruceni, ale jako datum doruceni je pak cas importu. Neni to nic co by po par tydnech vadilo, ale kdyz uz tam mate nejakou postu, tak je to trochu matouci.

3. neQik
Mám zrovna s importem do GMailu (GMail na vlastní doméně) problém: na schránce, kterou tam potřebuju dostat, jsem používal částečně Open WebMail, některé maily byly ale odesílané přes smtp z Outlooku a tam jsou tedy uložené, nikoliv na mailserveru. Teď bych to potřeboval nějak dát dohromady včetně odeslaných mailů a pak to naimportovat do gmailu. Jenže export, který dostanu ze serveru je vlastně jen textový soubor se všemi maily a jejich hlavičkami (z pipni.cz). Měl byste pro mě někdo nějakou radu jak postupovat, ať nejsem průkopníkem slepých uliček? Díky mnohokrát!

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.