Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Nové pojetí tlačítka Přejít ve Firefoxu 2.0

Po instalaci Firefoxu 1.5 s novým uživatelským profilem nalezne uživatel vedle adresního řádku standardně tlačítko Přejít. Po jeho stisknutí Firefox načte stránku uvedenou v adresním řádku. V upraveném motivu vzhledu, který bude ve Firefoxu 2.0, jste si mohli všimnout, že se již nejedná o samostatné tlačítko na liště, ale o tlačítko spojené s adresním řádkem. No a to se někomu líbí, někomu zase ne.

Ukázka tlačítka

Jak tomu při podobným změnách bývá, jsou doprovázeny celou řadou debat. Někteří uživatelé jsou zkrátka konzervativní (to chápu) a nemají rádi změny. S integrací tohoto tlačítka s adresním řádkem vyvstaly dvě otázky:

  • Jak toto tlačítko z lišty zrušit?
  • Jak vrátit to původní?

Na obě otázky existuje uspokojivá odpověď. Tlačítko zrušíte přes konfigurační soubor userChrome.css ve vašem uživatelském profilu. Do tohoto souboru stačí přidat následující řádky:

#go-button {
   -moz-image-region: rect(0px, 20px, 22px, 5px) !important;
}
.go-button-background, #go-button {
   display: none !important;
}

Pokud si přejete vrátit původní tlačítko Přejít, můžete si ho doplnit pomocí rozšíření Classic Go Button. Pakliže se chcete obdobně zbavit ikonky lupy spojené s polem pro vyhledávání, zadejte do stejného souboru následující řádky:

.search-go-button {
   -moz-image-region: rect(0px, 20px, 22px, 5px) !important;
}
.search-go-button-bkgnd, .search-go-button {
   display: none !important;
}

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Zdenek
S tím vyhledávacím polem mám trošku trápení, protože se sice v klidu zbavím LUPY, ale ani omylem toho jejího kontejneru. Pořád tam je, ale prázdný. To už tam tu lupu raději vrátím.
A nebo to jde vyřešit jinak?

2. Zdenek
Zatím jsem se ho zbavil tak, že jsem dal #searchbar {margin:-30px;} a tím to prázdné místo "podsunul" pod tlačítko napravo, ale to je prasárna.
Pokud bych někde zjistil, jak v chrome.css nazvat to vyhledávací pole, tak bych mu nastavil margin. Ale nevím ho.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.