Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak změnit formát data zobrazovaného u "dnešních" e-mailů v Thunderbirdu

Uživatele, který přejde na Thunderbird, může lehce zmátnout styl zobrazování data/času u e-mailů ve složkách. Při přijetí e-mailu u něho totiž často uvidí pouze čas a nikoliv datum/čas, jak by očekával. Zákonitě se pak ptá, jak zajistit, aby se u e-mailu zobrazovalo i datum.

Samotné zobrazování pouze času by bylo k ničemu. Je to tedy tak, že pouze čas se zobrazuje jen u e-mailů odeslaných v aktuální den. Když se na e-mail podíváte následující den, uvidíte u něj datum i čas. Pokud se vám uvedené chování nelíbí, můžete si ho změnit předvolbou mail.ui.display.dateformat.today na konfigurační stránce about:config. Tato předvolba určuje, jaký formát datum/čas se má zobrazovat u e-mailů z aktuálního dne. Předvolba standardně neexistuje, takže si ji musíte na stránce přidat (přídávání je pod pravým tlačítkem myši na stránce). Předvolba může nabývat následujících hodnot:

Hodnota Výsledný formát
0 (výchozí) 21:20
1 30. července 2006 21:20
2 30. 7. 2006 21:20
3 2006/07 21:20
4 ne 21:20

Pokud tedy chcete, aby se zobrazoval datum/čas ve stejném formátu jako pro ostatní dny, nastavte si tuto předvolbu na hodnotu 2.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. kukulich
take je mozne si nainstalovat rozsireni ConfigDate, ktere dela presne tohle

2. Pavel
Dá se nějak nastavit aby u volby 2 se zobrazoval i název dne? Např. Pá 20.7.2007 8:25 . V outlooku to tak je a je to docela šikovné že se člověk rychleji zorientuje. Nikde jsem tuto možnost nenašel.

3. Pavel
Tak jsem na to přišel. Je potřeba zvolit volbu 1 u mail.ui.display.dateformat.default a mail.ui.display.dateformat.thisweek. Následně ve Windows XP (ovládací panely > místní a jazykové nastavení > vlastní nastavení > datum) nastavit dlouhý formát data na ddd d.M.rrrr a je to.

4. stepanek
Dovolím si otázečku :)
V seznamu zpráv se provedou změny přesně podle parametru, ale při zobrazení jedné konkrétní zprávy je tam stále pouze čas. Ať je zpráva zobrazena v náhledu nebo v samostatném okně. Jde to nějak změnit i zde ?

5. Pavel "JasnaPaka" Cvrček (www)
[4] Leda s pomocí nějakého rozšíření. Předvolba na to podle mě neexistuje.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.