Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Český slovník na kontrolu pravopisu pro Firefox/Thunderbird 2.0

Benjamin Smedbergs dnes ve svém blogu publikoval příspěvek týkající se slovníků na kontrolu pravopisu pro Firefox 2.0 a Thunderbird 2.0. Ty, jak jsem již říkal, budou v aplikaci standardně umístěny v podadresáři dictionaries v adresáři s nainstalovanou aplikací. Jen připomínám, že v aktuální verzi Thunderbirdu (1.5) a též SeaMonkey (1.0) jsou slovníky umístěny v podadresáři components/myspell.

V příspěvku se též objevil odkaz na jednoduchý nástroj díky kterému můžete snadno z existujícího slovníku vytvořit rozšíření, jehož instalace jej nainstaluje do Firefoxu či Thunderbirdu. Pomocí tohoto nástroje jsem připravil český slovník na kontrolu pravopisu a to jak v jeho klasické podobě, tak ten na korekci slov bez diakritiky.

Uvedené slovníky jsou plně kompatibilní se Správcem doplňků (slovníky na CZilla.cz nejsou) a lze je tak v případě potřeby snadno odinstalovat. Jsou určeny pro Firefox 2.0 Beta 1 a vyšší či Thunderbird 2.0 Alpha 1 či vyšší.

V dohledné době by se měl objevit přehled slovníků na kontrolu pravopisu i na serveru Mozilla Update.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Lucifer
Hodí se. Ne, že bych neuměl česky, ale občas se člověk překlepne. :-)

2. FFF
Lze nějak nainstalovat oba vedle sebe a jeden z nich zakázat???

3. aswler
No začal jsem psát příspěvek na fóru, přepnul na češtinu a tak asi měl fungovat tenhle slovník... "Obívat" a nabídlo mi to jen "osívat", "odívat" a ne třeba "OBÝVAT", "mozarela" (to nevím jak se píše) a nabídlo mi to něco jako "arelátským" (co vůbec nevím, co je a to jsem študovanej ;-) Takže nic :-(

4. nyp
Ahoj lidi nevíte kde sehnat pravopis i pro verzi firefox 3?

5. (anonymní uživatel)
zkouška kontroly plavovlásku

jo funguje :-)

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.