Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Proč není (je) tlačítko na instalaci doplňku ve Správci doplňků

Kdysi jsem zde hovořil o tom, že Firefox 2.0 bude obsahovat Správce doplňků, který sjednotí stávající Správce rozšíření a Správce motivů vzhledu. Jako jeden z kladů nového dialogu jsem považoval tlačítko na instalaci doplňku z lokálního disku, které se v novém dialogu objevilo. To bylo užitečné zejména na motivy vzhledu, které nešlo nainstalovat prostým otevřením v prohlížeči (Soubor -> Otevřít souboru) jako rozšíření. Ano, přetažení do Správce motivů vzhledu funguje, ale to není zrovna přívětivé a málokoho to napadne. V poslední noční verzi Firefoxu jsem si však náhodou všiml, že tam uvedené tlačítko chybí. Po příčinách chybějícího tlačítka jsem tedy zapátral.

Ukázka původního dialogu s tlačítkem pro instalaci z lokálního disku.

Ukázka původního dialogu Správce doplňků

Původně jsem si myslel, že je na vině některé z nainstalovaných rozšíření. Měl jsem podezření na rozšíření Nightly Tester Tools, ale to jsem brzy vyloučil. Po kratším hledání jsem narazil na bug 324656, který se týká odstranění tlačítka z dialogu. Jak jsem si přečetl, důvodem je prý fakt, že uživatelé z lokálního disku prakticky neinstalují a primárním zdrojem rozšíření a motivů vzhledu je pro ně server Mozilla Update.

Z mého pohledu tak trochu divné zdůvodnění, která je platné možná pro USA, ale ne u nás. Naštěstí jsem z celé diskuse vyčetl, že tlačítko lze snadno zviditelnit pomocí předvolby extensions.hideInstallButton, jejíž hodnota se nastaví na false.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. brum brum
thx, bude se možná hodit.
mám u sebe default zakázané instalovat z webu, mívám užitečné věci na lokále a jedině odtud povoleno, hodí se taky když chcu něco znova nainstalovat / přeposlat a nemusím to znovu hledat
chápu že v usa s připojením t1 je leccos jinak

2. MiK
Tak ať si tam amíci zbytečné tlačítko schovají a ať si dají na lištu super tlačítko "Přejít", bez kterého neodentrují URL. Ale do lokalizovaných verzí by ho mohli nechat, nebo ono tam snad vadí?

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.