Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

SuiteRunner

Pod označením SuiteRunner se skrývá vývojová verze SeaMonkey, která je založena na XULRunner, a která se stane SeaMonkey 1.5. Z hlediska dalšího vývoje SeaMonkey je SuiteRunner poměrně podstatný. V současné době je to tak, že Firefox, Thunderbird a další aplikace využívající toolkit běží jedním směrem vývoje, SeaMonkey "druhým". Záměrně v uvozovkách, protože řada věcí ve všech uvedených aplikací sdílí jeden kód.

Nevýhodou toho, že SeaMonkey nevyužívá toolkit, je absence řady funkcí, které můžete znát z Firefoxu, Thunderbirdu apod. Jedná se například o správu rozšíření, safe mód, automatické aktualizace apod. Tyto funkce jsou totiž součástí toolkitu. Snahou vývojářů SeaMonkey tedy nyní je, aby co možná nejvíce programového kódu bylo sdíleno s tookitem namísto vlastního řešení.

To v žádném případě neznamená, že se ze SeaMonkey stane kombinace Firefox+Thunderbird. To, o čem tu hovořím, se týká zejména pozadí na které se nabalují nové funkce pro koncové uživatele.

První buildy SuiteRunneru již jsou, i když nejsou "veřejné". Vývojáři si zatím nepřejí jejich šíření, což je vzhledem k stavu rozpracování pochopitelné. Jednou z věcí, která je již v aktuálním buildu SuiteRunneru k dispozici, je Správce doplňků, který je podobný tomu, co bude obsažen ve Firefoxu 2.0.

Správce doplňku v SuiteRunneru

Nezbývá tedy nic jiného, než se těšit na jaro příštího roku, kdy by mělo být SeaMonkey 1.5 k dispozici. O novinkách z vývoje zde budu průběžně psát.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. MiK
Já už se rozhodně těším, i když je v tom pocitu znát trochu ambivalence. ;) Každopádně obrázek AM v SM mě pobavil a potěšil, jdu chladit šampaňské. :)

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.