Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Mozilla Calendar definitivně ukončen

V diskusní skupině mozilla.dev.apps.calendar bylo dnes oznámeno, že už nebude možné vytvářet nové verze rozšíření Mozilla Calendar z CVS. Toto rozšíření již není nějaký čas vyvíjeno, podporováno a nejsou vydávány jeho nové verze. Doposud však bylo možné stáhnout jeho zdrojové kódy a provést jeho kompilaci. Taktéž bylo možné zkompilovat balík SeaMonkey s integrovaným Mozilla Calendar. To teď již nebude možné.

Důvodem je přechod na nový dialog Možnosti (založený na toolkitu) a přesun lokalizací v rámci CVS do /l10n. Vzhledem ke sdílení podstatné částí zdrojového kódu s Lightningem a Mozilla Sunbird, nebude již moci Mozilla Calendar fungovat v aplikacích založených na XPFE (např. SeaMonkey).

V praxi to celé znamená, že již nebude možné vytvořit novou verzi Mozilla Calendar. Pro Thunderbird nyní existuje od stejných tvůrců rozšíření Lightning, které poskytuje prakticky stejnou funkcionalitu jako poskytoval Mozilla Calendar. Narozdíl od něj se však snaží o těsnou integraci se samotným klientem. Horší je to bohužel se SeaMonkey, pro který v současné době neexistuje nic, co by se vyvíjelo a poskytovalo kalendářové funkce. Jak říkají samotní vývojáři Lightningu, toto rozšíření bude možné do SeaMonkey instalovat až s příchodem SeaMonkey 1.5, který by měl být založen (alespoň z části) na toolkitu. To však bude nejdříve na jaře příštího roku.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.