Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak ve Firefoxu změnit pořadí lišt

Standardní pořadí lišt ve Firefoxu nemusí vždy vyhovovat. Občas můžete chtít prohodit pořadí dvou či více lišt. Jak na to?

V rámci programu to udělat nelze a na řadu tedy přichází úprava souboru userChrome.css v uživatelském profilu. Prvně potřebujete zjistit CSS ID jednotlivých lišt, které chcete prohodit. Jména základních dvou jsou:

  • Lišta navigace – #nav-bar
  • Lišta záložek – #PersonalToolbar

Pokud si nainstalujete třeba rozšíření Web Developer Toolbar, můžete jeho lištu chtít přesunout nad lištu záložek. Princip je vcelku jednoduchý. Každá lišta má v rámci CSS nastavenu vlastnost -moz-box-ordinal-group na hodnotu 1, takže pořadí lišt určí Firefox sám. Nastavením na jinou hodnotu však lze docílit toho, že se nejprve zobrazí lišty s výchozí hodnotou, a následně ty ostatní vzestupně podle nastavené hodnoty -moz-box-ordinal-group.

Příklad: Chcete prohodit lištu záložek s lištou rozšíření Web Developer Toolbar tj. nejdříve bude lišta rozšíření, až teprve následně lištu záložek. Zjistíme si ID lišty rozšíření, ta je #webdeveloper-toolbar. Do souboru userChrome.css tedy přidejte následující řádky:

#webdeveloper-toolbar {-moz-box-ordinal-group: 2 !important;} 
#PersonalToolbar {-moz-box-ordinal-group: 3 !important;}

Po spuštění Firefoxu se nejprve zobrazí hlavní nabídka, pod ní lišta navigace (obojí mají výchozí hodnotu -moz-box-ordinal-group), a až poté budou následovat zbylé lišty v pořadí lišta rozšíření Web Developer Toolbar, lišta záložek.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Lucifer
Kde můžu zjistit ID lišty?
(Konkrétně lištu s panely.)

2. JasnaPaka
To podle mě není lišta v pravém slova smyslu, takže s ní nepůjde manipulovat podle návodu výše.

3. Lucifer
Jo... trochu jsem si to myslel. Nevadí. Dík za odpověď. ;-)

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.