Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Změna pořadí účtů v Thunderbirdu

Představte si, že máte v Thunderbirdu několik účtů a přidáte nový. Nevyhovuje vám však pořadí, v jakém jsou seřazeny. Jak změnit pořadí?

V zásadě jsou dvě možnosti. První spočívá v instalaci rozšíření Folderpane tools. Pokud se vám nechce kvůli podobné "drobnosti" instalovat rozšíření, ukončete Thunderbird a v uživatelském profilu zeditujte soubor prefs.js. V něm vyhledejte řádek podobný user_pref("mail.accountmanager.accounts", "account1,account2,account3,account4");.

Co znamená "account1" atd. zjistíte podle okolních řádků v prefs.js. Podstatné je, že tato předvolba určuje pořadí jednotlivých účtů. Prostým prohozením jednotliých účtů třeba do tvaru "account3,account2,account1,account4" změníte jejich pořadí. Důležitou věcí je jen to, aby první uváděný účet (v tomto případe "account3") byl nastaven u předvolby mail.accountmanager.defaultaccount tj. user_pref("mail.accountmanager.defaultaccount", "account3");.

Před editací si pro jistotu soubor prefs.js zazálohujte. Editaci přitom provádějte v editoru, který podporuje reprezentaci UTF-8. Např. PSPad.

Poznámka: Nejsem si teď úplně jist, ale možnost manuálního určování pořadí účtů přibyla až u Thunderbirdu 1.5. V předchozích verzích se to realizovalo trochu odlišněji.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.