Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Co dělat, když ve Firefoxu zmizí záložky

Poklidně si prohlížíte web ve Firefoxu, když tu náhle nastane výpadek proudu. Po opětovném spuštění Firefoxu nejsou vidět záložky. Podobná věc se stává zřídka, ale stát se může. Podle zákona schválnosti v tu chvíli neexistuje žádná záloha a záložky jsou fuč. Co teď?

Vypněte Firefox. Nahlédněte v uživatelském profilu na soubor bookmarks.html. Ten obsahuje standardně záložky, ale teď je nejspíš prázdný. Ve stejném adresáři je většinou záložní soubor bookmarks.bak. Pokud není prázdný a zdá se, že obsahuje záložky, přejmenujte jej na bookmarks.html a znovu spusťte Firefox. Záložky by měly být zpět.

Pokud neuspějete a máte Firefox 1.5, existuje další možnost. V uživatelském profilu existuje adresář bookmarkbackups, kam se každý den ukládá záloha záložek. Postačí tedy poslední záložní soubor, který se zdá v pořádku, přejmenovat na bookmarks.html a přesunout o adresář výše. Vše samořejmě při vypnutém Firefoxu.

Před jakoukoliv výše uvedenou manipulací doporučuji celý profil zazálohovat.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Jitta
Jednou se mi to stalo a přesně tenhle návod jsem neměla k dispozici..

2. Roman
Mně se to stalo dvakrát. Poprvé jsem o této radě nevěděl a tak jsem o záložky přišel. Teď se mi to stalo opět a i když vyhledám a otevřu všechny tyto soubory, tak v nich záložky nejsou. Příště si stáhnu MozBackup. Ale ten mi teď asi nepomůže nebo ano? Mám šanci ztracené záložky nějakým způsobem ještě vyhledat?

3. Marcela
tak mi zmizely záložky už třikrát.Začíná mě to rozčilovat.

4. Crewman
otec má nestabilní zdroj...maže se mu skoro týden co týden...

5. permok
Vzhledem k výpadkům záložek jsem firefox ukončil a přešel zpět k IE

6. gaza (www)
Jsou to asi 3dny zpět co se mi to podělalo po třetí ... vždycky si radši zálohujte ten bookmarks ať si to tam v případě nouze můžete zase znova nahrát ...

7. Tonda
Mám jednu DISKETU trvale v compu a co týden ji přepisuji záložkami z FF.

8. aldik
mi se to stalo pouze jednou a to sem o tomhle návodu eště vůbec nevěděl .. takže sem všechny záložky si musel znovu ručně zadat, a že jich teda mám, akorát ty záložky na videa na youtube se mi už nepovedly vrátit :-(, ale víckrat se mi stalo že mi firefox vymazal uložené hesla, někdy sice pomůže restart ale někdy ani to ne a musel sem ty hesla zadávat kura po jednom , to teda nase*e :-)

9. Petr
Od doby, kdy se mi FF po přihrátí novější verze změnil na nově nainstalovaný program, mám záložky ve flashce, můj problém nastal, když mi je odmítl přihrát, protože na novám počítači, byla novější verze FF.

10. RNA
Použijte rozšíření SynchronizeBookmarks. Pak máte zálohu na vzdáleném serveru a nejenže ji můžete dvěma kliknutíma kdykoliv obnovit, ale můžete to udělat na jakémkoliv počítači, ke kterému se posadíte.

11. nemik.mvcentrum.cz
Já mám problém te, že se mi ztratily všechny záložky a navíc si je nemůžu teď přetáhnout do lišty záložek do nástrojové lišty :( když chci přetáhnout zobrazí se mi přeškrtlé kolečko...a to jsem tam ty záložky dřív měl

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.