Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Co bude nového v lokalizaci SeaMonkey 1.0

SeaMonkey, balík webových aplikací, který navazuje na ukončený vývoj Mozilla Suite, se má čile k světu. Po počátečních porodních bolestech vyšla před nějakým časem verze 1.0a (tj. alpha verze) a brzy se dočkáme bety. Ač to původně vypadalo nereálně, nejspíš se dočkáme verze 1.0 ve stejném čase jako vydání je přepokládané vydání Mozilla Firefoxu 1.5 (listopad).

Projekt CZilla, jmenovitě já a Lukáš Novotný, samozřejmě připravuje lokalizaci, takže se uživatelé, kterým nesedl Firefox a Thunderbird, mají na co těšit. Několik novinek, které v rámci lokalizace připravujeme:

  • Pouze jeden lokalizační balíček
    Pokud bude uživatel počešťovat nainstalovanou anglickou verzi SeaMonkey, nebude muset instalovat dva balíčky spojené přes HTML soubor jako doposud. Vše bude pouze v rámci jednoho balíčku. Samozřejmě budou jako vždy k dispozici lokalizované instalátory pro platformy Windows a Linux. Lokalizované verze bez nutnosti instalace budou též.

  • Lokalizační balíček zlokalizuje všechny součásti
    Současný samostatný lokalizační balíček lokalizuje pouze základní součástí Mozilla Suite. Lokalizační balíček SeaMonkey bude lokalizovat všechny součásti balíku.

  • Lokalizované všechny součásti
    SeaMonkey bude plně lokalizován. Můžete se tedy těšit na lokalizovanou ChatZillu, JavaScript Debugger, reportér chybně zobrazovaných stránek (novinka), cestovní profily (novinka) ... atd. Samostatnou kapitolou je plně lokalizovaná nápověda, jejíž lokalizace nás stála nemalé úsilí.

Jak tedy můžete vidět, uživatelé Mozilla Suite resp. SeaMonkey se mají od nás na co těšit.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.