Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 3.7 a změna v otevírání stránky v novém panelu

Logo Firefoxu

V posledních vývojových verzích Firefoxu 3.7 jste mohli zaregistrovat jednu zajímavou změnu. Představte si situaci, kdy máte otevřeno několik panelů a z jednoho z nich provedete otevření odkazu do nového panelu. Takto nově otevřený panel se automaticky ocitne za všemi otevřenými panely. Počínaje Firefoxem 3.7 se bude takto otevřený panel zařazovat hned za aktuální panel. Idea spočívá v tom, že nově otevřený panel má souvislost s aktivním panelem, a proto by s ním měl být „seskupen“. Jak už to u podobných změn bývá, existuje i způsob, jak se navrátit k původnímu chování. Jednoduše na konfigurační stránce about:config přepnete předvolbu browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent na hodnotu false.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Rom
Takže pokud tomu chápu dobře, tak to bude jako u Chromu?

2. JasnaPaka [openID] (www)
[1] Pokud se nepletu, tak u Google Chrome či IE je chování obdobné.

3. DiGi (www)
Toto chování lze přes rozšíření TabMixPlus ve Firefoxu zapnout snad odjakživa...

Takže další novinka kterou si budu vypínat :)

4. Arja
DiGi: Asi tak. Na tohle chování jsem zvyklý už od FF 0.7 (a dříve snad i v Mozille, ale tam to zajišťoval nějaký předchůdce TabMixPlus). Jiné chování si nedokáži ani představit. Navíc v TMP si mohu nastavit, jestli se ty taby budou otevírat vždy nový napravo ([321]) nebo pokud otevřu více tabů z jedné stránky, tak první bude první napravo, druhý bude druhý napravo ([123]).

5. Charla
Bylo by fajn, kdyby někoho napadlo TMP zaintegrovat do lišy přímo, určitě by to IMO bylo lepší než personas, notabene ja osobně raději AnyColor. Ale mohli by místo takovýchto triviálních "novinek" které jistě spočívali v tom, že přidali jednu řádku kódu udělat lepší správu sušenek.

6. Mr.Henky
Chcem sa opýtať. V zápiskoch bolo napísané, že minulý týždeň mali pracovať na Aero Peek. Mal som za to, že je to funkcia Windows 7 pre náhľady kariet, ale kde nič, tu nič. Je to tam vôbec implementované? Ak áno, ako sa to dá aktivovať?
Ďakujem za odpoveď.

7. Timy (www)
Tohle se mi na WIE 8 dost líbilo, jenže bez barevného rozlišení tabů, které patří k sobě, bylo pro mě to řazení za aktuální panel strašně zmatené. Jestli do FF zapracují i ty barevné rozlišovače, tak to bude super ;-).

8. Ventil
Paráda, ikdyž i rozlišení barvama by bylo fajn. Rozhodně tento krok vítám. Jen si nejsem jistý tou verzí, opravdu se to týká až FF 3.7 ??? Předpokládám že jde o překlep a změna je i v FF 3.6.

9. JasnaPaka [openID] (www)
[8] Překlep to není, protože ta novinka se skutečně objevila ve vývojové verzi Firefoxu 3.7. Nicméně se zdá, že se nakonec objeví i ve verzi 3.6.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.