Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Proč někteří uživatelé neaktualizují Firefox

Logo Firefoxu

V Blog of Metrics se pravidelně objevují zajímavé analýzy okolo produktů Mozilla. Po nedávné analýze nad počty nainstalovaných doplňků tentokrát autoři pátrali (druhá část) po důvodech, proč někteří uživatelé neaktualizují na novější verze Firefoxu. Aktuálně je přibližně 92 % instalací Firefoxu ve verzi, která je podporována na úrovni bezpečnostních aktualizací (Firefox 3 a 3.5). Zbývající uživatelé používají nejčastěji Firefox 2, případně ještě starší verzi. Na základě dotazníku bylo zjištěno, že nejčastější důvody patří nový adresní řádek prohlížeče, rychlost prohlížeče/paměťové nároky, kompatibilita doplňků a vzhled prohlížeče.

Graf

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Jafi
Většina z toho lze vyřešit např. doplňkem, nebo přes konfigurační stránku about:config. Instalovat vzhled starého FF 2 lze taky naprosto snadno i do FF 3.52. Takže to co tam není uvedeno je "velká složitost" pro některé uživatele starších FF, respektive to, že si neumí najít potřebné informace.

2. Danny B.
Ne všichni neaktualizovali z triviálně řešitelných důvodů. https://bugzilla.mozilla.org...7807 je třeba důvod, proč nemohu aktualizovat já.

3. kiwi
Aktualizovali jsme na jednom PC, výsledek je ten že Firefox lze spustit jedině když se kompletně vypne antivirus. Ale to raději nezkoušíme. Na druhém počítači jsem aktualizovala a nastal problém s různým nastavením pro různé uživatele téhož PC. Nakonec se řešení našlo - v prvním případě Opera, ve druhém jeden uživatel má Fox a druhý uživatel Operu. Žádné aktualizace nebudou, protože jsem vyhlásila "kdo si chce aktualizovat, může, ale sám". Nikdo nechce.

4. Georgeek.NET (www)
to kiwi:

Nerad bych kecal, ale spíše mi to přijde jako že problém je trochu jinde. Vím, jak těžké bývá udržet intranet v pořádku, proto bych řekl, že dříve či později objevíte napadení sítě, které podle mých zkušeností může skrytě fungovat i řadu měsíců a to i při dobře nastaveném AV a FW. Jako řešení bych viděl používání více druhů AV, maximálně aktuální SW a citlivá data vůbec nedávat na síť.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.