Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Měření Net Applications přichází s novou metodologií

Logo Firefoxu

Společnost Net Applications uveřejnila statistiky podílů webových prohlížečů za minulý měsíc. Ty jsou nyní počítány podle nové metodologie, která při výpočtu podílů jednotlivých prohlížečů (a nejen jich) zohledňuje počet uživatelů Internetu v jednotlivých zemích, odkud se získávají data. V praxi to znamená, že ačkoliv z Číny není k dispozici tolik dat z měření jako třeba z USA, prakticky mají tato data větší váhu, protože počet uživatelů Internetu v Číně je aktuálně vyšší než v USA. Zatímco původní statistiky vypovídaly zejména o podílech v USA, nové budou více odpovídat situacím i v jiných zemích.

Podle nové metodologie též došlo k přepočítání dat za minulé měsíce a některé výsledky jsou zajímavé. U webových prohlížečů si polepšily Internet Explorer, Firefox, Opera i Google Chrome. Naopak Safari ztratilo hned několik procent. Vzhledem k nové metodologii to ani moc nepřekvapí, protože podíl Safari je hodně vázán na tržní podíl Mac OS X, který je mimo USA výrazně menší. Co se týče Firefoxu, tak si oproti minulému měsíci nepatrně polepšil na 22,47 %.

K zajímavé změně též došlo na poli vyhledávačů. V nově přepočítaných statistikách si výrazně polepšil čínský vyhledávač Baidu. Z tabulky je patrné, že s rostoucím počtem uživatelů Internetu v Číně roste i on a jak si též můžete všimnout, klesá podíl vyhledávání Google.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.