Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Thunderbird 3 a připomínání zapomenutých příloh

Logo Thunderbirdu

Možná se vám to stává také. Píšete e-mail a slibujete, že faktura, fotka apod. je v příloze. Po dopsání e-mail odešlete, ale až následně si uvědomíte, že jste slíbenou přílohu zapomněli přidat. S omluvou pak posíláte ještě jeden e-mail, který již přílohu skutečně obsahuje. Thunderbird 3 v tomto směru nabízí novinku, která by vás měla podobných situací ušetřit.

Pokud napíšete e-mail, ve kterém Thunderbird nalezne klíčové slovo indikující, že by zpráva měla obsahovat přílohu a při odeslání žádnou neobsahuje, budete dotázáni, zda jste přílohu náhodou nezapomněli přiložit.

Zapomenutá připojená příloha

Funkce je konfigurovatelná v dialogu Možnosti, kde ji máte možnost vypnout. Po klepnutí na tlačítko Klíčová slova máte možnost určit, u kterých klíčových slov má Thunderbird kontrolovat přítomnost přílohy. Ty základní jsou jsou již předvyplněny.

Konfigurace v dialogu Možnosti

Možnost definice klíčových slov

Pokud některá klíčová slova umažete a budete chtít obnovit jejich výchozí seznam, přejděte na konfigurační stránku about:config, kde nastavte předvolbu mail.compose.attachment_reminder_keywords na výchozí hodnotu.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. jj
Huráááá, tak tahle fičurka mi chyběla, blbce co zapomněl poslat přílohu ze sebe dělám téměř obden ;-)

2. Hynek
Řeší to i addon pro starší Thunderbird withAttach: http://sogame.awardspace.com...ach/

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.