Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

V Thunderbird 3 bude vývojářům k dispozici jQuery

Logo Thunderbirdu

Připravovaný Thunderbird 3 by měl kromě řady nových vlastností pro uživatele přinést též lepší podporu pro vývojáře doplňků. Aktuálně to například vypadá, že součástí Thunderbirdu 3 bude JavaScriptová knihovna jQuery, její nadstavba v podobě jQuery UI či toolkit Protovis, který usnadňuje práci s SVG v JavaScriptu. Při vývoji tak budou moci vývojáři použít nástroje, které důvěrně znají z tvorby webových aplikací. Dočkají se jich však pravděpodobně až ve čtvrté betaverzi.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Mazarik
Tak to je pekny hnus fialovy. Preco by mala byt v TB zbytocne takto kniznica?

2. v6ak (www)
[1] Sice mám rasši dojo, ale proč by to mělo být zbytečné?

3. Mazarik
[2] Drtiva vacsina javascriptovych kniznic a frameworkov je optimalizovana pre pracu s HTML a nie XULom. Male priklady: 1) V XULe nie je mozne urobit 2 prekryvajuce sa divy dynamicky. Je to riesene inak. 2) XUL je XML, takze odpadaju TextNodes medzi Elementami. 3) Kedze by to bolo pouzite v TB, tak odpadaju veci, ktore zjednocuju prehliadace: rozne sposoby tvorby AJAXoveho objektu, rozne pristupy k udalostiam, atd. Preto si myslim, ze pokial by chceli zaradit nejaku kniznicu, tak by museli odstranit zbytocne veci a niektore veci nahradit ich nativnymi ekvivalentmi. Mne pride lepsie riesenie rozsirovanie moznosti js rozhrania FUEL.

4. v6ak (www)
[3] Možná máš pravdu. Ale vem si to z marketingového hlediska: JQuery je známé jméno a mnoho vývojářů si pod tím představí mnohem víc, než pod "vylepšen FUEL".

5. Tom
myslim ze je to skvele, ad jedna z marketingoveho hlediska to zni dobre a za druhe si myslim ze by to mohlo vest k zajimavym doplnkum, ktere by mohly aplikaci inovativnim zpusobem pozmenovat..

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.