Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Thunderbird 3 bude mít nový vzhled

Logo Thunderbirdu

Datum vydání třetí betaverze Thunderbirdu 3 prozatím nebylo stanoveno. Jisté je aktuálně pouze to, že jeho vydání blokuje připravované nové vyhledávání a také to, že je plánována i čtvrtá betaverze. V posledních vývojových verzích patrně většina uživatelů zaregistrovala úpravy v motivu vzhledu. Thunderbird 3 totiž bude mít po vzoru Firefoxu 3 na každé platformě odlišný vzhled, který by měl lépe zapadnout do systému, na kterém Thunderbird běží.

Aktuální stav je takový, že motiv vzhledu pro Linux bude vycházet z ikonek Tango Desktop Projektu. Otazník je aktuálně nad motivy vzhledu pro Windows 2000/XP, resp. Windows Vista. Ve Firefoxu mají tyto systémy rozdílné motivy, které nemají s tím z Linuxu nic společného. V Thunderbirdu 3 je aktuálně jeden motiv vzhledu společný pro všechny verze Windows a vychází též z ikonek Tango Desktop Projektu, což ne každý vidí rád. Řadě uživatelům vadí, že nové ikonky působí značně „linuxově“ a do Windows nezapadají. Osobně s výtkami souhlasím. Je však možné, že se nakonec do finální verze Thunderbirdu 3 dostane speciální motiv vzhledu pro Windows Vista.

Aktuální podoba motivu vzhledu Thunderbirdu 3 je něco mezi původním vzhledem a tím novým. Následující screnshoty ukazují části, které mají již novou podobu.

Lišta okna nové zprávy

Lišta v Adresáři

Složky Thunderbirdu

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.