Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak minimalizovat Firefox či Thunderbird do systray

Logo Mozilly

Velká část uživatelů ráda minimalizuje některé aplikace do oznamovací oblasti (systray) ve Windows. Aplikace Firefox či Thunderbird tuto funkci implicitně neumožňují, ale jsou zde k dispozici rozšíření, díky kterým je to možné. Po řadu let bylo doporučovaným rozšířením MinimizeToTray, které je však bohužel již nějaký čas nevyvíjeno, takže už není k dispozici oficiální verze například pro Firefox 3 či Thunderbird 2/3. Naštěstí je tu povedený „nástupce“ v podobě rozšíření MinTrayR, které je kompatibilní s poslednímí verzemi Firefoxu a Thunderbirdu a navíc podporuje i Songbird či Flock. Jeho autor slibuje do budoucna podporu například pro SeaMonkey, Songbird a jiné platformy než Windows.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Rudidlo [openID] (www)
Vzhledem k tomu, že minimalizované aplikace tímto způsobem "žerou" úplně stejné množství systémových prostředků, tak to je jen o vzhledu taskbaru?

2. DiGi (www)
Ano, u aplikace která běží skoro pořád není nezbytně nutné, aby neustále zabírala místo. Ale některé aplikace mohou minimalizované skutečně potřebovat méně paměti a dalších prostředků (např. WinAmp v traxi je krásný případ). To ovšem není případ věčně nenažraného Firefoxu :D

3. Blacky (www)
Za tímto účelem mohu doporučit PowerMenu. To umožňuje minimalizovat téměř jakýkoliv program, včetně nastavení priority procesu. ;-)

http://www.sosej.cz...owermenu.html

4. marek
Já používám program TaskSwitchXP (win), který umí změnit vzhled ALT+TAB menu a pravým klikem na minimalizační tlačítko minimalizovat jakékoli okno místo do taskbaru do systraye.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.