Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Vyšel Firefox 3.0.6

Logo Firefoxu

Mozilla Corporation uvolnila Firefox 3.0.6. Jedná se o pravidelnou aktualizaci, která opravuje přes 70 chyb včetně několika bezpečnostních. Bližší informace jsou dostupné v českých poznámkách k vydání a nová verze se jako vždy nabídne existujícím uživatelům Firefoxu v rámci automatických aktualizací prohlížeče. Ostatní si mohou stáhnout instalační balíčky z webu. Příští plánovanou verzí je Firefox 3.0.7, který by měl vyjít 3. března. Pro tento týden to však ještě není vše a měli bychom se dočkat třetí betaverze Firefoxu 3.1 a též prvního milníku vývoje Firefoxu pro Windows Mobile.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Rom
Díky za info, ale měl bych ještě dotaz jestli plánuješ nějaké blížší informace o zmiňovaném Fennecu pro WM-jsem z toho nervózní jako panna xD

2. Rudidlo (www)
Tak jsem čekal, že mi Firefox přestane po každém startu říkat, že byl aktualizován, ale funguje to pořád stejně blbě :(

3. JasnaPaka [openID] (www)
[1] Nějaký vývojová verze Fennecu pro Windows Mobile mi už na telefonu běží, ale zatím je pomalá a nestabilní. Čekám na první milník vývoje, a pak poreferuju.

[2] Vypadá to na něco prohnilého v uživatelském profilu. Zkus na konfigurační stránce about:config vymazat hodnotu předvolby "startup.homepage_override_url".

4. Rudidlo (www)
[3] I když tento řetězec přepíšu, po novém startu prohlížeče je zde opět defaultní hodnota. :( Asi nějaké špatné fungování pod Windows 64bit. V 32bitovém systému to nedělá.

5. Georgeek.NET (www)
Firefox 3.0.6 - dobrý, to je vybalancovaný pracant.

Ale zaregistroval jsem si odběr nejnovějších pracovních verzí Chrome a s verzí 2.0.160.0 se dějí věci. Mám několik různých příležitostí, mimo jiné vlastní publikační systém, jak opravdu důkladně a prakticky otestovat beztabulkový layout a zejména interpret jazyka JavaScript používaného v prohlížečích.

Takže jak u mně dopadl nejnovější Chrome? Je perfektní. Nejen, co co se týče různých typů layoutů, ale zejména jeho JavaScript je doslova skvost, který nemá konkurenci. Nejen, že oproti verzi 1.0 došlo k jeho dalšímu zrychlení, ale také jeho práce s komplikovanými regulárními výrazy nyní je precizní. Stránky mé aplikace se tak již oproti jiným prohlížečům nevykreslují - prostě se objevují.

Jinak nevím, co jiní, ale já se opravdu moc těším na následující "minor" verzi Firefoxu (3.1+), která by prý měla také přinést vlastní interpret JavaScriptu, rovněž s podporou překladu do strojového kódu procesoru a tedy jeho řádově vyšší výkon.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.