Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Novinky ve vývoji Google Chrome

Logo Google Chrome

Vývojáři webového prohlížeče Google Chrome pro nás připravili nový vývojový milník svého prohlížeče, který přináší několik nových vlastností. Hned tou první je podpora historie ve formulářových polích na webových stránkách. Funkci, kterou řada uživatelů považuje za samozřejmost, Google Chrome dosud neměl. Prozatím nefunguje vše úplně korektně (např. nejde vymazat konkrétní položku historie), ale to se jistě do finální verze dořeší.

Druhou významnou novinkou je podpora pro plné zvětšování stránek, které obsahuje například Firefox 3. Do třetice přibyla funkce pro rolování stránky skrze prostřední tlačítko (tzv. autoscroll). Mimo to došlo k aktualizaci renderovacího jádra WebKit, které přináší některé novinky a samozřejmě i řadu oprav, přibyla možnost importu záložek z Google Toolbaru, možnost otevřít stránku v novém profilu či podpora skriptů ala Greasemonkey. Bližší informace o novinkách jsou dostupné v poznámkách k vydání.

Popisovaná vývojová verze Google Chrome je distribuována skrze DEV kanál aktualizací, na který se můžete přepnout pomocí samostatného nástroje, a pak provést aktualizaci stejným způsobem, jako když aktualizujete stabilní verzi Google Chrome. Připomínám, že popisovaná verze je vývojová, takže není primárně určena koncovým uživatelům, kteří by měli počkat na stabilní verzi.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Noby
"Druhou významnou novinkou je podpora pro plné zvětšování stránek, které obsahuje například Firefox 3"
Jen doplním, že Opera to má od nepaměti ;)

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.