Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Podíl Firefoxu v USA vzrostl za loňský rok o 25 %

Logo Firefoxu

Máme začátek ledna a na webu společnosti Net Applications jsou k dispozici pravidelné statistiky (prozatím neověřené) tržního podílu webových prohlížečů v USA. Z nich je patrné, že Firefox za prosinec poskočil téměř o půl procenta na 21,34 %. Dařilo se též Safari, které poskočilo hned o 0,8 % na téměř 8 %. Zde vzrůstající podíl téměř věrně kopíruje přibývající podíl Maců v USA, který pomalu atakuje 10 %. Z dalších webových prohlížečů stojí za zmínku Google Chrome, který s podílem 1,04 % poprvé přeskočil podíl 1 %.

Asa Dotzler z Mozilla Corporation se o nárůstu podílu Firefoxu v uplynulém roce rozepsal ve svém blogu. Jak píše, jeho podíl vzrostl v USA o více jak 4,5 %, což je meziroční nárůst přibližně 25 %. Slušně též vyrostl podíl Safari, které sice za uplynulý rok získalo „jen“ o 2,3 % větší podíl na trhu, ale v jeho případě to dělá hned 40 % nárůst oproti předchozímu roku. Dlouhodobě pak klesá podíl Internet Exploreru, který ztratil za rok hned 8 %.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. alblaho
>Z nich je patrné, že Firefox za prosinec poskočil téměř o půl procenta na 21,34%.

Ta věta je špatně. Neposkočil o půl procenta, nýbrž o půl procentního bodu. Takhle když nerozeznáváš procenta a procentní body, tak je to značně nesrozumitelné.

2. Roj (www)
V clanku je podobna nejednoznacnost vickrat. Lidi proste nechapou pojmy a u procentniho bodu je to asi nejcastejsi :-)

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.